Menu
in

Român condamnat la 19 ani în Italia, membru al organizației mafiote „Brigada” din Torino, își va executa pedeapsa în România

Alexandru Nica, un ieşean de 38 de ani, condamnat în 2018 la 19 ani de închisoare în Italia, a cerut să fie transferat pentru executarea pedepsei în România. Judecătorii i-au admis cererea, anunță ziare.com.

Lider al grupării mafiote „Brigada”, care a semănat teroare în zona Torino, Alexandru Nica a primit o pedeapsă de 19 ani de închisoare. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi 16 membri ai grupării, care au primit pedepse cuprinse între 5 şi 15 ani de închisoare.

După condamnarea din Italia, Nica a cerut să fie transferat în România pentru executarea pedepsei.

În 16 septembrie 2020, Curtea de Apel Iaşi a admis cererea formulată de procurori, la solicitarea lui Nica, şi a dispus transferarea infractorului, în prezent deţinut într-un penitenciar din Italia, într-un penitenciar din România.

Din dosarul privind transferul lui Alexandru Nica din Italia în România reiese că românul a fost condamnat pentru: constituirea unui grup infracţional organizat, tentativa de omor, furt, proxenetism, trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, şantaj şi acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit procurorilor italieni, împreună cu alte persoane, Alexandru Nica „a constituit o grupare criminală de tip mafiot numită „brigada”, care a acţionat în Torino în perioada 2009-2013, prin folosirea forţei de intimidare, a condiţiei de supunere şi a tăcerii, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic ilegal de stupefiante, proxenetism, falsificare de carduri de credit şi a mijloacelor de plată, retragere ilicită de sume de bani, extorcare, deţinere ilicită de bunuri, controlarea activităţii cluburilor de noapte din oraş – printre care „Office”, „Disco Venus” (denumit şi „Cremona”)”.

Ia dată de 20.04.2012, în Torino, Nica şi alţi membri ai „Brigăzii” au fost la un pas să omoare o persoană, victima scăpând pentru că la faţa locului au ajuns forţele de ordine.

Nica a mai fost acuzat că în perioada ianuarie 2012 – iunie 2013, în localităţile Torino şi Rimini, a asigurat controlul zonelor unde „lucrau” mai multe prostituate „în sensul că procura şi indică locurile unde puteau fi atraşi clienţii, imobilele în interiorul cărora se desfăşura activitatea de prostituţie, supraveghea străzile, încasa o parte din sumele de bani primite de la clienţi, exploata sexual tinerele prostituate şi împiedica pe alţi infractori să beneficieze de aceleaşi zone, sumele de bani provenite din activitatea de prostituţie pe care le încasa fiind transferate grupării criminale”.

Au preluat cu forţa un club

O altă fapta a „Brigăzii”: în perioada noiembrie 2012 – mai 2013, împreună cu alte persoane, în baza unui plan, a sustras o cantitate nedefinită de bunuri alimentare din incinta unor mall-uri din Torino şi din provincie, cu ajutorul unor genţi căptuşite în aşa fel încât să nu se declanşeze sistemele de alarmă, pentru deplasarea către şi de la locul faptelor fiind folosite autoturisme cu numere de înmatriculare fictive.

Alexandru Nica a mai fost găsit vinovat şi de faptul că „în participaţie cu alţi cetăţeni români şi prin forţa intimidanta a grupării de tip mafiot, după ce a obţinut serviciul de pază al clubului „Z” de la deţinătoarea autorizaţiei a constrâns-o pe aceasta să renunţa la administrarea localului, lipsind-o de orice autonomie în luarea deciziilor, conducerea clubului trecând sub controlul grupării”. „Sumele de bani obţinute din activitatea localului erau încasate de grupare, iar administratora era remunerata cu sume stabilite de grupare, fapta fiind comisă în Torino, în perioadă mai 2012-iunie 2013”, au mai arătat procurorii italieni.

Ancheta împotriva „Brigăzii” a mai arătat că gruparea mafiotă „i-a constrâns pe muzicanţii unui ansamblu de muzică populară să cânte doar în clubul „Office”, fapta fiind comisă în Torino, în perioada martie – iunie 2013″.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version