in

Român de 35 de ani mort de cald pe șantier la Verona, patronul anchetat pentru omor din culpă

Un român de 35 de ani a decedat după ce a lucrat o zi întreagă, sub soarele arzător, pe un şantier de construcţii din Italia. Procuratura a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Costel Mereuţă, un român în vârstă de 35 de ani rezident în Verona, a decedat în 29 iulie, după ce a muncit o zi întreagă, pe o vreme caniculară, pe un şantier de construcţii din Rivarotta, Italia. La o săptămână de la producerea tragediei, procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele patronului firmei pentru care lucra românul, scrie publicaţia italiană „Messaggero Veneto”, citat de Adevărul.

Mereuţă şi alţi doi muncitori şi-au început ziua de lucru la ora 7.30, la 12 au luat o pauză, la 13 şi-au reluat activitatea. Sub un soare arzător, cei trei au efectuat pe tot parcursul zilei săpături pentru introducerea unor tuburi în pământ.

În jurul orei 17, românul a început să se simtă rău, la faţa locului fiind solicitată intervenţia ambulanţei, care l-a transportat la spital.

Câteva ore mai târziu, tânărul a murit, medicii susţin că decesul s-a produs în urma unui stop cardiac provocat de temperaturile ridicate şi de expunerea îndelungată la soare.

Autopsia va fi cea care va stabili cu exactitate cauzele morţii, dacă stopul cardiac a fost determinat de caldura excesivă ori de probleme de sănătate mai vechi.

Şi ceilalţi doi muncitori au fost afectaţi de caniculă, însă în cazul lor nu s-a impus spitalizarea. Anchetatorii fac verificări privind modul de respectare a normelor de siguranţă la locul de muncă şi dacă românul lucra cu forme legale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România şi Bulgaria până la 7 septembrie

Ecologiștii cheamă diaspora, locuri pe liste la locale și parlamentare: «Avem nevoie de experiența voastră ACUM»