in

Român de 50 de ani, găsit mort la Gallarate, trăia în fostele ateliere mecanice ale căilor ferate. «Gheorghe era văduv, dar avea un fiu»

Românul trăia în fostele ateliere mecanice ale căilor ferate (Officine FS) din Gallarate (Varese). Bărbatul, găsit fără documente de identitate, avea circa 50 de ani și era cunoscut cu numele de Giorgio sau Gheorghe. La fața locului au intervenit carabinierii din Gallarate, pompierii și 118 cu o ambulanță și o automedicală, însă pentru bărbat – cetățean român – nu mai era nimic de făcut.

Alarma a fost dată de alte persoane care fac parte din ”comunitatea” de oameni fără adăpost care trăiesc în fostele ateliere mecanice de pe via Pacinotti, o amplă zonă din proprietatea FS, dezafectată din 1998, și în împrejurimi. Le-au spus carabinierilor că în ultimele zile a acuzat câteva probleme de sănătate. Zilele anterioare temperaturile nu au fost deosebit de scăzute, însă starea sa se poate să fi fost afectată de consumul de alcool.

Încă rămâne fără un nume complet, deocamdată doar Gheorghe, românul fără adăpost găsit mort în atelierele mecanice feroviare din Gallarate, unde își improvizase o locuință.

Până acum anchetele carabinierilor și procuraturii nu au dus la identificarea certă a bărbatului. Acesta trăia la Gallarate de mai mulți ani, după o perioadă petrecută la Busto Arsizio, după cum imediat a povestit amicul său Daniel, care trăiește într-o rulotă de pe viaductul Mornera, la câțiva pași.

«Sunt persoane invizibile, care nu acceptă să plece deoarece se tem să nu piardă acel puțin pe care au reușit să și-l ia», spune consilierul pentru Servicii Sociale Paolo Bonicalzi. În urma primelor verificări ale Primăriei nu s-a dat de urma bărbatului, spune Bonicalzi.

Un posibil ajutor pentru identificarea sa l-ar putea da Silviu, un alt ”locatar” al rulotei. «Din păcate Silviu se află zilele acestea în România și nu se poate da de el», explică proprietarul rulotei. «Gheorghe îi spusese că este văduv dar că avea un fiu».

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alarmă la Vasto! Incendiată mașina unui român, cea de-a opta de la începutul anului

Calabria, nu a mai suportat bătăile și a chemat carabinerii, român arestat pentru rele tratamente în familie și ultraj