in

A furat un piept de pui de 3 euro: dupa 7 ani, un român ajunge la proces la Veneția

Actualitate Italia – Român judecat pentru un furt de 3 euro în Italia – Povestea incredibilă a unei bărbat judecat pentru furtul unui piept de pui.
În fața judecătorului penal de la Veneția va avea loc un proces ordinar pentru furtul unui piept de pui în valoare de puțin peste trei euro.
Un episod care datează din primăvara anului 2015 a ajuns ieri în sala de judecată, la Palatul Justiției din Piazzale Roma. Procuratura a decis să închidă cazul, cerând și obținînd o sentință penală de condamnare care prevede plata unei amenzi.

Însă apărarea acuzatului, un bărbat de 37 de ani de naționalitate română, a prezentat opoziție cerând ca tot cazul să fie reconstituit în cadrul unei dezbateri publice, scrie Il Gazzettino.

>>> Florența, un român a găsit un telefon mobil și l-a restituit proprietarului. Acum e judecat pentru furt: ”E absurd!”

Român judecat pentru un furt de 3 euro în Italia

În alte împrejurări, o astfel de cauză, de o însemnătate foarte modestă, s-ar fi putut încheia cu o declarație de renunțare la proces, din cauza caracterului nesemnificativ al faptului, dar în mod concret acest lucru nu este posibil. Întrucât învinuitul este judecat pentru circumstanța agravantă de a avea a folosit violență, pentru că pentru a părăsi supermarketul fără a fi descoperit, bărbatul a smuls relativa etichetă antifurt de pe pachet.

Audierea de ieri a fost programat printre numeroasele proceduri stabilite pentru rol și, în consecință, procesul a fost amânat la o altă dată, adică când au trecut deja aproape opt ani de la episod. Printre altele, partea vătămată în proces este un mare lanț de supermarketuri care este cu siguranță asigurat și, prin urmare, nu a suferit niciun prejudiciu concret, indiferent de valoarea modestă a produsului furat.

Românii din Italia, atacați de guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca: «Sunt specializați în furturi din apartamente»

TRIBUNALE ÎN CRIZĂ

Într-un moment în care lipsa de magistrați la secția penală și la judecătorul de instrucție obligă amânări continue și nu permite să se țină decât o fracțiune din sutele de procese aflate pe rol, vestea că un judecător trebuie să se ocupe de un piept de pui de valoarea de trei euro au stârnit ironie, dar și un pic de furie, printre avocații care așteptau (de multe ori în zadar) să se poată ocupa de cazul lor.

Personalul din sectorul penal suferă foarte mult de luni de zile din cauza unor pensionări și a transferului a numeroși judecători în alte birouri. În plus, Curtea este implicată în unele procese deosebit de complexe care au loc de mai multe luni, cum ar fi cel privind presupusa infiltrare în Camorra în estul Veneto și alte proceduri legate de organizații criminale de tip mafiot. Și atâtea alte audieri continuă cu amânări.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
fetita violata tata italia

Italia, povestea dureroasă a unei fetițe de 13 ani, abuzată de tatăl ei: ”Am stat nemișcată, nu m-am mișcat, ca să mă prefac că dorm”

absolvent italia 90 ani

Italia, absolvent de drept la aproape 90 de ani. ”Un exemplu extraordinar, nu s-a lăsat descurajat nici măcar de pandemie”