in

Român mort la locul de muncă în Italia, strivit de un excavator

muncitor-roman-italiaO altă victimă pe şantierele din Italia: pe 14 iunie, Vasile Grădinaru, un român de 43 de ani, a murit zdrobit de bena unui mic escavator în timp ce lucra pe un şantier de reconstrucţie postcutremur, la San Giovanni Paganica di Montereale, lângă l’Aquila. Bărbatul era angajat al unei firme de construcţii din localitate. A fost zdrobit de escavatorul condus de un alt muncitor, care a rămas nevătămat.

Vehiculul, potrivit unei prime reconstituiri, s-a răsturnat dintr-o dată, poate din cauza unui obstacol de pe terenul accidentat pe care circula sau din cauza unei manevre greşite şi a lovit victima.

Martorii accidentului, colegii de muncă, au dat imediat alarma. Ambulanţa a sosit la Montereale în câteva minute, însă orice tentativăde ajutor a fost inutilă.

Căzut de la 18 metri / Român de 56 de ani, mort în accident de muncă la Roma

O primă examinare relevă un puternic traumatism cranian. Au sosit carabinierii şi oamenii de la serviciul de prevenire şi siguranţă la locurile de muncă de la Asl.

Procuratura a început o anchetă pentru a stabili responsabilităţile.

Două persoane sunt anchetate pentru omor din culpă, şoferul vehiculului şi patronul firmei de construcţii angajată pe şantier.

Pe baza unei prime evaluări ar fi reieşit, în sarcina firmei, câteva profiluri de responsabilitate în relaţie cu condiţiile de pe şantier şi cu siguranţa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catrinel Menghia a câştigat 100.000 de euro într-o singură zi

Premierul Victor Ponta, acuzat de plagiat