in

Româncă vândută de părinţi cu act notarial şi adusă de “proprietar” în Italia

O tânără româncă, minoră, fost vândută de părinți când avea 16 ani, în fața unui notar din țară. Faptul incredibil a fost descoperit de polițiștii din capitala Italiei, în urma unui control de rutină desfășurat în barăcile de pe malul Tibrului. Cazul a fost relatat, ulterior, pe larg, de cotidianul “Il Messaggero”.

O cesiune incredibilă: actul spune că “subsemnații își cedează fiica domnului (…) care de acum înainte este responsabil de aceasta”. Actul este semnat cu două amprente de degete și două cruci.

Când agenții de poliție de la Roma Capitale l-au întrebat pe un cetățean român cum de doarme în baraca de pe malul Tibrului în compania unei minore, el a scos din buzunar foaia șifonată și a deschis-o.

Foto: Baraca unde era ţinută fata (sursă: Il Messaggero)

“Părinții știu, mi-au încredințat-o. Este logodnica mea, ne vom căsători”. Ea dădea timid din cap, neînțelegând prea bine sensul cuvintelor.

"Elena, 17 ani, este frumoasă, înaltă, are părul negru și întins pe umeri. Trăiește cu bărbatul care a cumpărat-o, un român de 34 de ani, pe malul râului, într-o baracă improvizată, printre șoareci și buruieni"- scrie "Il Messaggero".

Poliţia a descoperit că bărbatul care a cumpărat-o a fost implicat în acte de exploatare a prostituției și ținere în stare de sclavie a unor românce.

Actul notarial este scris în română și a fost încheiat în urmă cu mai puțin de un an, în mai 2011.

Poliția a apelat la un traducător pentru a înțelege că este vorba de un act notarial redactat în România. Pe el sunt trecute numele, prenumele și numerele cărților de identitate ale semnatarilor și certifică faptul că familia cedează fata, la acel moment de 16 ani, bărbatului de 34 de ani “așa cum prevede acordul anterior”.

Suspiciunea anchetatorilor este că acordul la care se face referire este o cesiune de bani: bărbatul ar fi plătit pentru a duce fata în Italia și pentru a o avea în grijă. Un act care, deși este semnat în fața unui notar, nu are nicio valoare în Italia, dar nici în România. Poate constitui prin sine o infracțiune, din moment ce cesiunea unei persoane este considerată trafic. Ipoteza este că, deși actul este lipsit de valoare, bărbatul dorește să-l utilizeze pentru a-i intimida pe părinții fetei și pentru a o șantaja pe ea în cazul în care ar încerca să fugă.

Cazul Elenei a fost semnalat serviciilor sociale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii activi pe piața imobiliară: preferă apartamente cu două camere, la periferie

Românul care şi-a bătut un cui în cap recidivează