in

Româncă arestată la Ostuni, o bătea constant pe bătrâna de 91 de ani de care trebuia să aibă grijă. Imagini dramatice

Poliția din Ostuni (provincia Brindisi, Puglia) a arestat o româncă de 51 de ani angajată ca „badante” la o bătrână de 91 de ani din localitate.

A fost filmată când o maltrata pe bătrâna îngrijită, în casă fiind înstale camere de luat vederi, după plângerea făcută de fiu, îngrijorată de vânătăile de pe corpul mamei sale.

O împingea, o pălmuia, o insulta. Polițiștii secției de poliție din Ostuni au arestat o îngrijitoare română de 51 de ani (V.F. inițialele numelui ei) care a maltratat constant o femeie în vârstă de peste nouăzeci de ani pe care o îngrijea. Ancheta a început marți (22 ianuarie), după plângerea depusă de fiul bătrânei, îngrijorată de unele vânătăi și de o schimbare bruscă a stării de spirit a femeii în vârstă, deja grav bolnavă.

Polițiștii au instalat apoi camere în interiorul casei. Filmele vizualizate de anchetatori sunt dramatice. Într-un videoclip, românca este filmată în timp ce o bate violent pe pensionară, obligată să se deplaseze cu ajutorul unui cadru, în timp ce o ajuta să se îmbrace. Din cele constatate de poliție, îngrijitoarea, angajat în primele zile ale lunii ianuarie, îi adresa bătrânei invective verbale și ofense de tate felurile.

Datorită activității anchetatorilor, coordonați de procurorul Giovanni Marino, în câteva zile au fost colectate probe care au condus la emiterea unui ordin de arestare preventivă în închisoare de către judecătorul de instrucție al Tribunalului din Brindisi, Maurizio Saso.

Femeia a fost dusă la Penitenciarul din Lecce. Intervenția promptă a instituțiilor a permis aplicarea regulilor „Codului Roșu” și evitarea consecințelor ireparabile pentru victimă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oroare la Brindisi, doi români, un bărbat și o femeie, găsiți morți într-o locuință. S-au înjunghiat reciproc

Alegeri regionale în Italia, dreapta preia Calabria, stânga rezistă în Emilia-Romagna. Se prezice declinul lui Salvini