in

Româncă din Italia, i-a murit de coronavirus bătrâna pe care o îngrijea, viața ei e un calvar: ”Nu mai știu ce să fac!”

Mihaela Tudor, o româncă de 46 de ani, din Guidonia, Italia, a transmis un strigăt de disperare în legătură cu situația extrem de neplăcută în care se află. Ea locuiește cu partenerul ei de viață și cu fiica lor, iar până la începutul lunii aprilie a lucrat ca îngrijitoare pentru Silvana Salucci, o bătrână de 83 de ani din Setteville, care a murit pe 1 aprilie, de coronavirus, iar de atunci viața româncei s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Mihaela a aflat pe 2 aprilie de decesul bătrânei: „Am simțit cum se prăbușește cerul pe mine pentru că între timp și eu începusem să am simptome de coronavirus, tuse seacă, usturime în gât și dureri musculare„, scrie observatornews.ro.

Pe 4 aprilie, verdictul medicilor de la Spitalul Sandro Pertini, din Roma, a fost unul nemilos. Românca a fost descoperită ca fiind infectată cu noul coronavirus, astfel că i s-a impus să rămână acasă, în izolare, alături de partener și de fiică.

Românca a mai efectuat trei teste de coronavirus, pe 20, 22 și 25 aprilie. La ultima tură au fost testați și partenerul ei și fiica celor doi.

Testele ar fi trebuit să ajungă la Spitalul San Giovanni, pentru stabilirea rezultatelor, însă românca susține că a fost informată că acestea s-au pierdut pe drum, astfel că ea trebuie să meargă pentru a patra oară în mai puțin de două săptămâni să facă un nou test de coronavirus.

A mai primit asigurări de la cadrele medicale că noul test de coronavirus va fi transmis direct la Spitalul Spallanzani, din Roma, și că totul va fi în regulă de această dată.

Mihaela se plânge însă că, prin această prelungire forțată a izolării, familia sa a ajuns în pragul disperării:Nu mai am încredere în nimic. Suntem ținuți cu forța de o lună la domiciliu. Eu am rămas fără serviciu și nu pot să ies să-mi caut de lucru, iar partenerul meu nu poate să meargă la muncă pe șantierul pe care lucrează. Între timp trebuie să achităm chiria, facturile, se înmulțesc cheltuielile și fără venituri este greu să faci față. I-am scris lui Michel Barbet (n.r. – primarul din Guidonia) pe net. Nu mi-a răspuns. El nu-mi răspunde, cei de la Centrul Medical nu-mi răspund. Ce se presupune că trebuie să fac? Să tac din gură și să aștept? Nu mai știu ce să fac și nu văd să existe vreo rezolvare în viitorul apropiat„.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Avellino, descoperire macabră: îngrijitoare română, găsită spânzurată într-o magazie iar bătrânul pe care îl îngrijea mort în pat

Spaima șantierelor din Italia: furturi de sute de mii de euro, mai mulți români arestați, după un an de urmăriri ale carabinierilor