in

Româncă moartă în munţii Dolomiţi. Trupul, blocat într-o crevasă. «Ca să o scoatem a trebuit să spargem gheaţa din jurul ei»

O româncă de doar 23 de ani şi-a găsit sfârşitul în timpul unei drumeţii în munţii Dolomiţi din Italia. Tânăra s-a prăbuşit în gol într-o crevasă adâncă, ceea ce a făcut ca operaţiunea de salvare să fie foarte grea. Salvamontiştii i-au putut recupera trupul la mai bine de 12 ore de la accident.

Tânăra şi alţi şapte prieteni erau în drumeţie la peste trei mii de metri altitudine într-unul dintre cele mai spectaculoase locuri din munţii Dolomiţi, relatează Observator News.

Îndrăgostiţi de munte, dar cu echipament de munte nepotrivit, tinerii înaintau pe o potecă înzăpezită când doi dintre ei au alunecat. Unul după celălalt, au aterizat pe o porţiune de zăpadă care a cedat sub greutatea lor. A urmat o cădere în gol în urma căreia unul singur a supravieţuit.

„Am coborât în crevasă şi am găsit, la circa 15 metri adâncime primul rănit, un băiat, care era în viaţă. La 30, 35 de metri am găsit şi corpul fetei dar, din păcate, fără viaţă”, a declarat salvatorul Stefano Coter.

Trupul fetei a fost recuperat abia la peste 12 ore după accident. O intervenţie de patru ore la care au participat nouă oameni.

„Ca să o scoatem a trebuit să spargem gheaţa din jurul ei pentru că era blocată. În loc să urmeze calea normală, marcată, au vrut să o ia pe scurtătură şi aşa au găsit această crevasă”, a mai povestit salvatorul.

Pe lângă faptul că nu erau echipaţi corespunzător, tinerii nici nu aveau prea multă experienţă. Chiar şi aşa, au vrut să urce până în cel mai înalt vârf al Dolomiţilor. Starea tânărului rănit este stabilă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Accident de muncă la Mirandola, muncitor român despăgubit cu peste 1 milion de euro

Ravenna, și-a abandonat bătrânul pe care-l asista și a fugit cu 11.000 de euro, româncă pedepsită cu doi ani de închisoare