in

Românce, victime ale violenţei conaţionalilor

Cătălina T., o româncă de 25 de ani, a decedat duminică, 27 februarie, la spitalul din Rimini, după două zile de luptă între viaţă şi moarte. Tânăra a ajuns la spital vineri în condiţii extrem de grave, după ce a fost lovită de prietenul său, un conaţional de 35 de ani, Cristian L.. Duminică dimineaţă starea tinerei s-a agravat ulterior şi la ora 12 a fost înregistrat oficial decesul, după două ore de comă. Episodul a stârnit compasiunea medicilor şi poliţiştilor, care au sperat până în ultimul moment ca tânăra să-şi revină.

Agresorul româncei era cunoscut ca fiind gelos şi violent, tocmai de aceea Cătălina a decis să-l părăsească, mutându-se la o prietenă. Vineri fostul prieten s-a dus la noua locuinţă a fetei şi a încercat să o convingă să se întoarcă acasă. Prietenii fetei nu l-au lăsat să intre în bloc, deci Cristian s-a urcat pe un copac şi a intrat astfel în apartament, spărgând fereastra. Imediat după ce a intrat, s-ar fi năpustit asupra fostei prietene, lovind-o cu un pumn în faţă. Tănăra a căzut pe jos, pierzându-şi cunoştinţa. Agresorul l-a lovit apoi şi pe un alt tânăr chiriaş, care a reuşit totuşi să cheme poliţia.

Fata a fost transportată la spital cu un grav traumatism cranian şi hemoragie cerebrală, iar fostul prieten a fost arestat pentru tentativă de omor. Duminică, după deceesul fetei, acuzaţia a fost schimbată în omucidere.

Agresiunea de la Rimini este a doua de acest fel în mai puţin de o săptămână. Pe 24 februarie o altă româncă de 32 de ani, a fost bătută de prietenul ei, la periferia Romei. “Bărbatul comandă”, s-ar fi justificat agresorul în faţa carabinierilor. De acea dată însă, românca s-a ales doar cu o fractură a nasului.

Număr verde

In Italia femeile care sunt victime unor violenţe pot apela gratuit la numărul verde 1522, pus la dispoziţie de Ministerul pentru Oportunităţi Egale, pentru a semnala propriul caz şi a primi un ajutor din partea specialiştilor.
Anul trecut s-au înregistrat peste 63.000 de apeluri la numărul 1522, iar operatorii au constatat că în cele mai multe cazuri femeile străine sunt victime ale violenţei exercitate de propriul partener (56%).

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Monterotondo/ Români bătuţi la sânge

Peste 400 de români, evacuaţi din Libia. Urmează alţi 200