in

Români arestaţi pentru droguri și arme la Marsala

Două persoane au fost arestate de carabinieri pe timpul controalelor detaliate efectuate pe coasta de sud din Marsala şi în Pietrosino (provincia Trapani), în zona unde fusese ucis un carabinier.

Carabinierii au reţinut 2 persoane pentru deţinere în scop de trafic de substanţe stupefiante. Este vorba de Vincenzo Marchese, de 42 de ani din Pietrosino, şi de Gabriel Ciubotaru, român de 31 de ani, cu antecedente penale.

Mai întâi, carabinierii au găsit, în mod abil ascunse în interiorul unei sere cultivată cu roşii, trei plante de marijuana de circa un metru şi jumătate, reuşind să-l găsească şi pe proprietarul terenului care a fost identificat a fi Vincenzo Marchese. În urma percheziţiei domiciliare, militarii au găsit, într-o valiză aşezată într-un dulap de baie, 10 ambalaje din staniol care conţineau 35 de grame de marijuana deja uscată, un cântar de precizie şi material pentru prelucrarea substanţei stupefiante.

În plus, într-o structură din tablă amenajată în magazie, situată în apropierea locuinţei principale, militarii de la Arma au găsit o a patra plantă, şi aceasta cu înălţimea de peste un metru.

Un control asemănător a fost efectuat de militarii de la unitatea din Pietrosino şi de Vânătorii din Calabria în locuinţa ocupată de câţiva cetăţeni de naţionalitate română, situată în zona Strasatti.

În dormitorul utilizat în mod exclusiv de Gabriel Ciubotariu şi de soţia acestuia, pe un dulap, ascunse în interiorul unei pungi din plastic, militarii au găsit 103 grame de marijuana, un cântar de precizie şi două articole din material textil de culoare neagră, cărora li s-au făcut găuri pentru a fi cel mai probabil utilizate drept cagule.

De asemenea, într-un dulap din lemn aşezat în bucătăria din spatele locuinţei, într-o faţă de pernă, au fost găsite 82 de cartuşe de calibrul 12 de diferite mărci în stare optimă de conservare şi un sac de culoare roşie şi albă, care conţinea cupru împărţit în bobine cu o greutate totală de circa 21,6 kg, foarte probabil furat.

Marchese a fost plasat în arest domiciliar, iar Ciubotaru a fost dus la închisoare.


Citește și:

 Am speriat Italia: Criminalitatea românească în raportul Direcţiei Antimafia

Calabria, român ”tocmit” de un italian să-i omoare o rudă: ”L-am ucis pentru 500 de euro”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Îngrijirea tenului la 30 de ani

Lansare de carte în Italia, la Udine. Cartea ”Valeriu Gafencu. O Biografie Teologica a Sfântului Închisorilor”