in

Românii acuzaţi că l-au omorât în bătaie pe Walter Allavena au fost condamnaţi la 9 ani de închisoare

Cei patru tineri români acuzaţi de uciderea lui Walter Allavena, bărbatul de 53 de ani care ar fi intervenit într-o încăierare petrecută în localitatea Torri, lângă Ventimiglia, au fost condamnaţi în primă instanţă la 9 ani de închisoare fiecare, pentru omor prin imprudenţă.  Episodul a avut loc în noaptea de 9 spre 10 aprilie 2011.

Judecătorii au mai decis ca românii să plătească despăgubiri în valoare de 240 de mii de euro văduvei şi fiului victimei.

Cei patru tineri români, cu  vârsta cuprinsă între  şi 36 de ani sunt: Andrei Mihut Bogdan, de 21 de ani, Marius Ciprian Mereut de 35, Aurelian Mereut Sebastian, de  31 de ani şi Aredelean Mihai, de 18 ani.

Iniţial, procurorul a cerut o pedeapsă de 18 ani, redusă ulterior datorită procedurii abreviate. Judecătorul pentru audienţă preliminară a echivalat circu

mstanţele atenuante cu cele agravante, referitoare la violenţa de grup.

Avocatul românilor, Marco Bosio, a anunţat că va recurge în Apel şi că aşteaptă să citească motivaţia curţii. El a solicitat o nouă expertiză medicală

Avocaţii familiei lui Walter Allavena au cerut, în schimb, ca cei patru să fie acuzaţi de omor voluntar, având în vedere- susţin ei-că imputaţii ar fi trebuit să ştie că „lovindu-l pe bărbat, i-ar fi putut cauza moartea”. Ei au prezentat o cerere ca acuzaţii să plătească o sumă mai mare drept desbăgubiri: în jur de 800.000 de euro.

Cei pat

ru tineri au ales calea unui proces alternativ, şi nu unul imediat, pentru a putea prezenta ulterior o serie de probe, procedură care ar garanta totuşi o coborâre a pedepsei prevăzute de codul penal.

Medicul legist a stabilit, la autopsie, că există o cauză directă între loviturile primite de italian şi infarctul care adus la decesul victimei.

Citeşte şi:

VIDEO/ Italian ucis în bătaie, patru români arestaţi la Ventimiglia

Românii arestaţi pentru crima de la Ventimiglia, bătuţi în închisoare de deţinuţii italieni

Ventimiglia, pericol de rasism după moartea italianului lovit de români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Imnul utilizatorului român de Facebook face ravagii pe internet

Viterbo/ Costică Argint condamnat la patru ani de închisoare