in

Românii din Italia se înjunghie în familie

Soacre, soţii, cumnaţi, bătuţi sau înjunghiaţi în cadrul familiei, în preajma sărbătorilor de Paşte. Mai mulţi români din Italia au fost arestaţi în ultimele zile pentru folosirea pumnului, cuţitului sau răngii în conflicte de familie.

Un român de 44 de ani a fost arestat pe 24 aprilie de carabinieri la Grumo Appula (Baria) cu acuzaţia de rele tratamente în familie şi leziuni personale. Este acuzat că şi-a rănit uşor cu lovituri de cuţit soţia şi soacra, care se vor vindeca în zece zile.

În urma unui apel telefonic dat la 112, o patrulă a carabinierilor s-a dus la o locuinţă din centru pentru o violentă ceartă familială. Ajunşi la faţa locului, militarii au găsit două românce, mamă şi fiică, de 46 respectiv 27 de ani, cu hainele însângerate şi cu răni provocate cu un cuţit: cea mai tânără a declarat că au fost agresate cu puţin timp înainte de soţ.

Bărbatul, în ziua de Paşte, fiind în stare de ebrietate a început să se certe cu soţia şi soacra. A luat apoi un cuţit de bucătărie şi le-a lovit pe ambele, producându-le leziuni vindecabile în zece zile. Bărbatul de 44 de ani a fost blocat de militari şi, în ciuda prezenţei lor, a continuat să-şi ameninţe soţia cu moartea.

Carabinierii au aflat că certurile se repetau deja de ani de zile, dar femeia, de frica represiunilor din partea soţului, a preferat să nu facă plângere. Odată, femeia a fost constrânsă să petreacă o noapte întreagă pe balconul locuinţei, legată de balustradă. După ce a fost arestat, bărbatul de 44 de ani a fost închis în penitenciarul din Bari.

Torino, soacră agresată

Un român de 27 de ani a fost arestat pe 25 aprilie de carabinierii din Torino pentru că şi-a agresat soacra, o femeie de 56 de ani. Femeia intervenise pentru a-şi apăra fiica şi nepoata de 14 ani pe timpul unei cerţi violente. Furia bărbatului s-a dezlănţuit atunci asupra soacrei: a spart uşa camerei în care se refugiase femeia, a lovit-o cu o rangă şi a continuat să o lovească cu pumnii chiar şi când aceasta a căzut la pământ.

L-au oprit militarii, avertizaţi de o vecină care a auzit urletele. Femeia a fost transportată la spitalul Martini din Torino şi va avea nevoie de cel puţin 20 de zile de îngrijiri medicale. Pentru bărbat, contra căruia, de frică, soţia nu a depus niciodată plângere deşi fusese violent şi în trecut, s-au deschis porţile închisorii.

O româncă de 27 de ani şi-a înjunghiat cumnatul beat, aducându-l în pragul morţii. S-a întâmplat pe 25 aprilie la San Piero a Sieve (Firenze). Femeia a fost reţinută şi dusă la închisoarea din Sollicciano.

Femeia se afla în bucătărie, şi auzindu-l pe fratele soţului venind în spatele ei, l-a lovit cu un cuţit. Cumnatul ar fi început conflictul, jignind- o şi agresând-o, după ce a băut circa 60 de beri pe timpul celor trei zile de sărbătoare.

Când s-a apropiat de ea bărbatul cu un aer ameninţător, tânăra de 27 de ani l-a lovit cu un cuţit, cu care tăiase pizza cu o clipă înainte. Bărbatul, în stare de inconştienţă, a fost transportat cu salvarea la spitalul din Borgo San Lorenzo şi după ce a fost operat de urgenţă a ajuns la reanimare cu prognostic rezervat. Victima a suferit răni prin tăiere la abdomen cu perforarea ficatului, pancreasului şi duodenului.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Americanii pun scutul antirachetă la Deveselu, judeţul Olt

A găsit un portofel cu 1.000 euro, l-a restituit proprietarului