in

”S-a descălțat, și-a făcut semnul crucii și s-a aruncat”, o româncă și-a pus capăt zilelor la ”podul sinucigașilor” din Civita Castellana

O româncă de 47 de ani rezidentă la Roma și căsătorită, s-a aruncat de pe Podul Clementino din Civita Castellana, duminică 13 august. Alarma a fost dată de câțiva trecători care au văzut-o urcând pe parapet și aruncându-se în gol. Femeia era în vizită la o amică din localitate.

”S-a descălțat, și-a făcut semnul crucii și s-a aruncat”, au povestit câțiva trecători care au asistat la scenă.

Înainte de a se arunca în gol, femeia nu a lăsat niciun bilet. Imediat ce a fost dată alarma la fața locului s-au dus carabinierii și pompierii. Aceștia din urmă au recuperat corpul lipsit de viață din apă după circa două ore.

Femeia se numea Daniela Lăzăroiu. Ea este numai ultima ”victimă”.

Ponte Clementino, botezat podul sinucigașilor, continuă să-i tenteze pe mulți dintre cei care, pradă depresiei sau disperării, decid să-și pună capăt vieții. Numărului persoanelor care s-au aruncat de pe vechiul pod care leagă partea nouă a orașului de centrul istoric – construit în 1709 la ordinul Papei Clemente X și apoi reconstruit în 1861 după o aluviune dezastruoasă – nu i se mai ține socoteală.

La Civita Castellana, după această altă tragedie, începe să apară întrebarea dacă nu este cazul ca podul să fie pus în siguranță. Să fie dotat cu plase de protecție pentru a se împiedica sinuciderile.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerveteri, român de 21 de ani carbonizat în mașină, rămas blocat în interiorul vehiculului

Gheorghe Radu, mort la muncă de oboseală, comparat cu eroii italieni Sacco și Vanzetti