in

Savona, român drogat la volan, și-a abandonat vărul mort în accident

I Carabinieri sul luogo dell'incidente avvenuto sulla strada provinciale 52 che collega Pollina a San Mauro Castelverde, sulle Madonie, 17 ottobre 2016. Nell'incidente sono morti Maria Santa Colantoni, 60 anni, e il padre della donna, Carmelo, 87 anni, entrambi di San Mauro Castelverde (Palermo). ANSA/ CARABINIERI +++ ANSA PROVIDES ACCESS TO THIS HANDOUT PHOTO TO BE USED SOLELY TO ILLUSTRATE NEWS REPORTING OR COMMENTARY ON THE FACTS OR EVENTS DEPICTED IN THIS IMAGE; NO ARCHIVING; NO LICENSING +++

Un român de 26 de ani a fugit după ce furgoneta pe care o conducea a căzut într-o prăpastie, provocând moartea vărului său care se afla pe scaunul pasagerului. Bărbatul a fost arestat pentru omor rutier de carabinierii din Albenga e Alassio (Savona). Tânărul a rezultat pozitiv la testul de canabinoide. Testul pentru alcoolemie a rezultat negativ.

Accidentul a avut loc pe 20 iulie la Arnasco, provincia Savona. Cei doi se aflau pe riviera savoneză pentru o seară de distracție.

Se întorceau acasă, la Torino, când pe șoseaua care duce de la Cenesi la Arnasco tânărul a pierdut controlul vehiculului și furgoneta a căzut într-o prăpastie de circa 6 metri. Șoferul român, O.L.M., de 36 de ani, a scăpat nevătămat în timp ce vărul său a fost aruncat din habitaclu și a murit pe loc.

În acel moment tânărul a strigat cerând ajutor, dar apoi a plecat înainte de sosirea echipajelor de salvare. După căutări care au durat toată noaptea, militarii l-au găsit dimineața, când a revenit în campingul în care era cazat. Procurorul a dispus arestarea sa.

Victima este Liviu Ciocate, de 33 de ani, rezident la Torino.