Menu
in

Scenă terifiantă la Piacenza, ucraineancă violată pe stradă, în timp ce unii filmează scena. Primarul: ”Ceea ce s-a întâmplat este înfiorător”

Știri ItaliaScenă terifiantă la Piacenza: ucraineancă violată în mijlocul străzii, în timp ce unii filmează scena. Primarul: ”Ceea ce s-a întâmplat este înfiorător”.

Când a întâlnit-o pe femeie pe stradă, s-a apropiat de ea, a aruncat-o la pământ și a început să o dezbrace cu intenția de a profita de ea, în ciuda faptului că victima, o ucraineancă de 55 de ani, a încercat să-l oprească cu toate forțele, țipând și plângând, scrie Corriere della Sera.

Incidentul a avut loc duminică, 21 august, în Piacenza, pe via Scalabrini, la ora 6 dimineața, când orașul încă dormea: totuși, cineva de pe stradă sau care se uita pe fereastră a văzut scena și a sunat la poliție, care l-a arestat pe bărbat.

Au fost și cei care, cu telefonul în mână, au filmat scena înfiorătoare de la balcon: tentativa de viol în direct circulă acum din telefon mobil în telefon mobil și chiar pe internet, chiar și necenzurat.

Citiți și: Padova, în vârstă de doar 20 de ani, găsit mort în pat, locuia cu părinții săi, de care era foarte apropiat

Scenă terifiantă la Piacenza: ucraineancă violată în mijlocul străzii

Bărbatul, identificat ulterior ca fiind un solicitant de azil în vârstă de 27 de ani din Guineea, s-a apropiat de femeie lângă un gard și a violat-o, în ciuda rugăminților acesteia de a se opri.

Secvențele tulburătoare au fost date pe net și sunt acum sub lupa poliției care, după ce a fost alarmată de locuitori, a intervenit pentru a-l aresta pe bărbatul extracomunitar sub acuzația de agresiune sexuală și a-l transfera la închisoare. În ceea ce privește victima, aceasta a fost internată la spital în stare de șoc.

Matteo Salvini: ”Ajunge”

Acest episod a stârnit reacții din mai multe părți, inclusiv din lumea politică. Secretarul Ligii, Matteo Salvini, a comentat pe Instagram și Twitter: „„Solicitant de azil” și violator. Ajunge! Pentru mine, apărarea frontierelor și a italienilor va fi o datorie, nu un drept. Voi fi în curând la Piacenza pentru a confirma angajamentul Ligii de a restabili securitatea în țara noastră: 10.000 de polițiști și carabinieri în plus în 2023, mai multe camere de luat vederi și blocarea debarcărilor ilegale. Dorința este putere”.

Tommaso Foti, deputat FdI, care recunoaște că nu a vrut să publice înregistrarea video „atât din respect pentru victimă, cât și pentru a nu alimenta gesturi emulative nebunești”, vorbește de un „episod foarte grav care jignește nu numai victima, ci și un oraș care s-a arătat ospitalier cu cei care, în mod clar, nu meritau”.

„Acesta este un incident care nu poate fi tăinuit, cu atât mai puțin minimalizat. Deși nu doresc să instrumentalizez în niciun fel episodul în scopuri electorale, cred că acesta demonstrează cum politica de imigrație aplicată până în prezent este „în toaletă”, a mai spus el.

Primarul Piacenza: ”Ceea ce s-a întâmplat este înfiorător”

Pentru primarul din Piacenza, Katia Tarasconi, ‘Ceea ce s-a întâmplat este înfiorător’, a scris ea pe Facebook: ‘Este înfiorător că o femeie singură a fost atacată de un criminal laș care a abuzat de ea. De îndată ce voi putea, voi lua legătura cu această biată victimă, care, apropo, provine dintr-o țară devastată de război, Ucraina, și îi voi face să simtă toată apropierea mea personală ca femeie și toată apropierea întregii comunități din Piacenza pe care o reprezint”.

Primul cetățean a lăsat să se știe că „a luat legătura cu persoana care a salvat-o efectiv pe această biată femeie, împiedicând ca infracțiunea în curs să aibă consecințe și mai grave: bărbatul din Piacenza care, de acasă, a auzit țipetele victimei și a sunat imediat la poliție, practic în direct, permițând astfel intervenția la timp a poliției care a blocat și arestat persoana responsabilă”.

Pentru primar, „un delincvent care va trebui acum să răspundă pentru crima sa obscenă în fața justiției din țara în care a cerut azil. Pentru că așa funcționează într-un stat de drept: infractorii trebuie să plătească pentru ceea ce au făcut”, mai spune primarul.

EaScenă terifiantă la Piacenza: speră „să nu se ajungă la o instrumentalizare în ceea ce privește naționalitatea infractorului, ca și cum ar fi vina celor care se ocupă de primire și integrare dacă un solicitant de azil comite o infracțiune. Vina aparține solicitantului de azil în cauză. Punct și de la capăt”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 8 In medie: 3.6]
Exit mobile version