Menu
in

Sicilia, româncă de 58 de ani moartă după o operație de reducere a obezității


Româncă moartă după o operație în Italia. Florentina Gruia, 58 de ani, a murit în timp ce se întorcea acasă după o operație de reducere a obezității într-o clinică privată.

Româncă moartă după o operație în Italia

Florentina Gruia suferea de obezitate și hotărâse să se opereze, tehnic „plastic pentru micșorarea lățimii”, într-o clinică privată, dar nu s-a mai întors acasă.

După externare, a murit într-o mașină, pe drumul de întoarcere pe autostradă. O tragedie care s-a petrecut sub ochii îngroziți și disperați ai fiicei și ginerelui ei, care se duseseră s-o ia. Au încercat în zadar să o resusciteze, așa cum sosirea ambulanței a fost în zadar.

Familia a prezentat o plângere, iar Parchetul Catania a deschis o anchetă cu ipoteza infracțiunii de omor din culpă și vătămare corporală foarte gravă în domeniul sănătății.

Românca locuia de mult in Scicli, in zona Ragusa. A murit pe 8 aprilie după ce a fost operată, cu o zi înainte, la o clinică din Catania.

Magistratul a trecut în registrul persoanelor cercetate pe chirurgul plastician care a efectuat intervenția chirurgicală și a dispus efectuarea autopsiei la Scicli, scrie direttasicilia.it.

Româncă moartă după o banală operație la Milano, chirurg italian trimis în judecată pentru omor din culpă

Intervenție opentru reducerea obezității

Florentina Gruia a fost internată pentru o intervenție de chirurgie plastică pentru reducerea obezității în data de 7 aprilie. Operația a fost efectuată după mai multe investigații, un control complet inclusiv o vizită cardiacă. Operația pare să fi avut succes.

A doua zi dimineata insa, in ciuda faptului ca medicul, in cadrul diferitelor vizite preoperatorii, asigurase pacienta si rudele acesteia ca va fi tinuta in clinica doua zile dupa operatie, pentru a ramane sub observatie, fiica a fost invitată să meargă să o ia pe mama, a cărei externare fusese deja dispusă.

Fiica cu partenerul ei, în ciuda nedumeririlor, s-a dus apoi la Catania să-și ia mama. Dar tânăra a văzut imediat, arătându-i medicului de față la momentul externarii, că mama ei nu respira bine, dar a primit asigurări că nu este nimic deosebit, că îi vor da puțin oxigen și va fi liniștită.

Respira din ce în ce mai greu

Cei trei au plecat astfel să se întoarcă la Scicli dar în timpul drumului de întoarcere pe autostrada Catania-Gela, Florentina Gruia respira din ce în ce mai greu: „Mor” i-a spus la un moment dat fiicei sale, care încerca să o liniștească.

Partenerul ei a făcut o primă oprire cu mașina și apoi una a doua, lângă Noto (Sr), dar aici s-a precipitat situația, femeia de 58 de ani nu mai dădea semne de viață. Fiica a încercat în toate modurile să o resusciteze, chiar și cu respirație gură la gură, a sunat la 118, dar când medicii au ajuns în ambulanță nu au putut decât să constate decesul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 41 In medie: 3.4]
Exit mobile version