Menu
in

Socant: Corpul unui copil român, de trei ani la morga din Pisa

Cadavrul unui nou-născut zace de peste trei ani la morga din Pisa. Copilul a fost sufocat pe 28 octombrie 2007 de mama sa , o româncă rezidentă la Cascina (provincia Pisa), acuzată de infanticid.

Zilele trecute, fiind audiată de judecători, românca a spus că vrea să ştie unde este înmormântat copilul. „Fiul meu a murit pe 28 octombrie 2007 şi le-am cerut asistenţilor sociali să mă ajute să primesc un ajutor financiar pentru a-i putea face funeraliile. Mi-au spus că o vor face, însă din acea zi nu am mai auzit nimic. Astăzi, după alţi trei ani, nu ştiu unde este acel micuţ corp şi dacă au fost vreodată oficiate funeraliile. Dar nu cred”.

Cuvinte dure ale unei mame – o tânără româncă care locuieşte la Cascina şi are un alt copil de opt ani – pronunţate pe 31 ianuarie în faţa judecătorilor de la Curtea cu Juri din Pisa care o audiau în procesul în care este inculpată. Omor voluntar agravat – pentru care riscă închisoarea pe viaţă – este acuzaţia formulată de procurorul Giovanni Maddaleni.

Totul este vina birocraţiei. În urma câtorva telefoane, s-a rezolvat imediat misterul presupusei dispariţii a corpului nou-născutului, scrie La Nazione. Cadavrul nou-născutului se află încă într-una dintre celulele frigorifice ale Institutului de Medicină Legală din Pisa, din 28 octombrie 2007. Mamei – care şi-a ales domiciliul la cabinetul de avocatură a apărătorului ei – nu i-a fost niciodată notificată autorizaţia acordată de magistrat pentru restituirea corpului rudelor, un act care ar fi dat (teoretic) undă verde funeraliilor. Acest lucru probabil s-a întâmplat la o dată nu foarte bine precizată din 2009, adică după ce medicul legist, consultant al procurorului, efectuase autopsia – imediat după moartea nou-născutului – şi foarte probabil şi după depunerea expertizei efectuate de medicul legist (aprilie) şi succesiva completare a expertizei solicitată de procurorul adjunct. Şi astfel abia acum va fi activată procedura pentru ca bietul copil să poată fi în sfârşit înmormântat.

Iată faptele. Românca locuia de puţin timp la Cascina, nu vorbea şi înţelegea puţin italiana. Pe 11 septembrie 2007 s-a simţit rău în casă şi a sunat la 118. Când a sosit ambulanţa, medicul a considerat că starea femeii nu era gravă: „Era conştientă, stătea în picioare – a spus în sala tribunalului – şi se plângea doar de dureri abdominale”, motiv pentru care s-a gândit că era vorba de o colică renală. Apoi a chemat o altă ambulanţă fără medic care a transportat-o pe femeie la spitalul Santa Chiara. Tânăra femeie purta un tricou şi o pereche de pantaloni largi. Şi tocmai pantalonii – potrivit acuzării – s-ar fi transformat într-o adevărată „armă a delictului”, întrucât nou-născutul – se pare că a născut în timp ce era transportată de la Urgenţă (unde în sfârşit o infirmieră îşi dă seama că femeia era însărcinată) la Obstetrică – ar fi rămas în interiorul hainei. Copilul ar fi fost astfel asfixiat la naştere, acest lucru cauzându-i o encefalopatie ischemică, motiv declarat al morţii copilului, care a avut loc după circa o lună. Sentinţa este aşteptată pe 24 februarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version