in

Specialiștii italieni: Virusul rezistă în straturile măștilor de protecție

„În țesutul măștii de protecție, au fost detectate particule virale infectate până la 24 de ore după contaminare, în timp ce în stratul interior al măștilor chirurgicale, până la 4 zile mai târziu” – arată un studiu al Institutului Superior al Sănătății din Italia.

De asemenea, Covid-19 rezistă mai bine la temperaturi scăzute și în medii umede.

„Măștile lavabile trebuie folosite o singură dată și apoi puse imediat în mașina de spălat, fără a le așeza pe mobilier. Cele de unică folosință trebuie aruncate imediat după utilizare. În ambele cazuri, acestea ar trebui să fie atinse numai pe partea elastică, iar înainte de a le scoate și după mâinile trebuie spălate. În cele din urmă, măștile nu se aruncă pe jos: riscul de infecție este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat”, mai arată studiul.

Muncitorii de la o fabrică din Treviso au refuzat să poarte mască și au oprit munca: ”O grevă pentru a respira”

Potrivit epidemiologului Paolo D’Ancona, faptul că SARS-CoV-2 supraviețuiește nu înseamnă că transmite boala: dacă există puține particule virale, riscul de infectare este mai redus.

„Din păcate, nu se cunoaște doza minimă pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecăruia. Prin urmare, trebuie să fim întotdeauna foarte atenți”, spune Paolo D’Ancona, potrivit Mediafax.

Germania relaxează şi mai mult restricţiile ce vizează restaurantele, barurile şi hotelurile. Rămân obligatorii masca și distanța

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O pânză albă în amintirea lui Giovanni Falcone, magistratul ucis de mafie în urmă cu 28 de ani

Cadoneghe: Cetățenie italiană pentru familia unui muncitor român mort într-un accident de muncă îngrozitor