in

Tagliacozzo, afișe cu trei hoți români: «Bastarzilor, nu veți avea pace»

Fraze amenințătoare și xenofobe la adresa a trei români arestați la Tagliacozzo au apărut pe 14 iunie pe fluturași care au fost împrăștiați în localitate pe timpul nopții. Manifeste în stil ”Wanted” cu amenințări la adresa lor și incitare la ură rasială.

În 13 iunie au fost arestați trei români: Roșca Mihăiță (23), Ionuț Nandu Mastahac (26), pentru furt, și Pelin Mihai (26) pentru ultraj. Orașul a fost împânzit cu afișe cu fețele lor.

”Bastarzilor, sunteți mulți, dar aici comandăm noi! Aveți grijă la spate, nu mai sunteți în siguranță, câinilor. Niciunul dintre voi. O mașină furată, o persoană molestată, un magazin distrus, nu veți mai avea pace în această țară: -3”, sunt frazele de pe fluturașul care îi ia în vizor pe cei trei români arestați de carabinieri pentru furturile comise în Marsica.

Deja la ieșirea din cazarmă, un grup de persoane a strigat insulte la adresa arestaților și a aplaudat forțele de ordine pentru operațiunea care a dus la anihilarea bandei.

Carabinierii de la unitatea locală fac anchete pentru a descoperi autorii fluturașilor. Investigatorii au în vedere infracțiunile de instigare la ură rasială și amenințare.

”Cetățenii nu se pot substitui magistraturii – a comentat avocatul celor trei români, Luca Motta – însă trebuie să aibă încredere în acțiunea sa și să creadă în munca forțelor de ordine, care în ultimele luni au efectuat zeci de arestări pentru acest tip de infracțiuni”.

Românii sunt acuzați de furt de bani și țigări de la un distribuitor și de o serie de lovituri date în Marsica.

După ce au distrus ușa de la intrare a unei zone de servicii, pe via Tiburtina, au furat bani și țigări. După ce au ieșit din stația de servicii, la mică distanță, cei doi au dat peste militarii de la unitatea din Tagliacozzo, care îi așteptau. Unul dintre ei a fugit pe câmp aruncând țigările furate din distribuitor, însă a fost arestat la scurt timp lângă locuința sa. Celălalt, în schimb, a fugit cu mașina câteva sute de metri, însă perimetrul de supraveghere dispus de carabinieri nu i-a permis să meargă mai departe: și acesta a fost arestat.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate de carabinieri a rezultat că arestații sunt și autorii unor furturi comise în magazine din localitate. Au fost găsite două pistoale, dintre care unul cu aer comprimat, și diferite materiale de proveniență ilicită.

Zilele trecute rezidenții, din cauza furturilor frecvente, au organizat ronduri nocturne. Și arestarea celor doi a fost văzută ca o eliberare. Circa zece cetățeni s-au strâns la cazarma din Tagliacozzo pentru a-i aplauda pe carabinieri, nelipsind insultele la adresa hoților.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Nu-mi pare rău că a murit un român beat şi asasin», consiliera Beccalossi la proces

Asociații din Spania cer eliminarea posturilor de parlamentari aleși în afara țării și renunțarea la congresul diasporei