in

Teroare la Schio – Vicenza: consilier local italian și profesor la o școală din Schio – Vicenza, bătut de o bandă de români

Alessandro Maculan, de 29 de ani, profesor la o școală superioară și șef de grup în consiliul local din Schio (provincia Vicenza) pe lista ”Noi Cittadini”, care îl sprijină pe primarul Valter Orsi, a trăit împreună cu doi amici o sâmbătă noapte de coșmar: în Noaptea Albă din Montecchio Maggiofre (Vicenza) au fost agresați și bătuți de circa zece români, probabil beți.

Cei trei au prezentat o plângere la carabinierii din Schio pentru agresiunea suferită. Episodul s-a produs la scurt timp după ora 4.00 pe 27 august. Alessandro Maculan în compania a doi prieteni și a unei prietene, de circa 30 de ani, s-a oprit să mănânce un sandvici înainte de a se întoarce acasă. Dintr-odată doi români l-au agresat verbal pe unul dintre amicii lui Maculan care a intervenit pentru a-i calma și i-a determinat să plece.

La scurt timp după s-au întors mai mulți, circa zece, și l-au lovit la umăr și în față cu pumnul pe consilierul local, la fel și pe cei doi amici. După câteva minute cei trei amici au suferit un al treilea atac din partea străinilor care apoi s-au făcut nevăzuți. Cei trei agresați, cu dureri și amețiți, au telefonat la 112. Carabinierii sosiți la fața locului au strâns mărturii și descrierea agresorilor, pe care i-au găsit la mică distanță și i-au identificat a fi români. Maculan și un prieten au primit îngrijiri la urgență și au primit un prognostic de vindecare de o săptămână.

«Un amic de-al meu – a povestit – a fost abordat de doi subiecți care au început să-l înjure, acuzându-l de ceva ce nici măcar nu am reușit să înțelegem. El a încercat să le-o taie din scurt și să-i îndepărteze, cu siguranță nu i-a atins în niciun fel. Am intervenit și eu și după ce am vorbit puțin se părea că personajele s-au liniștit, străinii plecând. Însă după puțin timp s-au întors circa zece persoane cu atitudine agresivă, și într-o clipă m-am trezit la pământ agresat. Și cei doi amici ai mei au fost loviți tot în față. Măcar nu au luat-o pe fată în vizor. Apoi a fost un al treilea atac. La final s-au făcut nevăzuți și eu însămi a trebuit să chem carabinierii fiindcă nimeni dintre cei prezenți, nici măcar cei de la chioșc, nu a făcut-o».

Militarii de la Arma au sosit imediat și au reușit să-i găsească pe protagoniștii agresiunii. Se pare că unii din grup creaseră agitație și cu o seară înainte. «Am mulți amici străini – a spus Maculan, întristat – nu asta e problema. Lumea e greșită, lipsa de reacție care s-a răspândit».

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sclavie, Italia printre țările cu riscul cel mai mare. Peste 100.000 de exploatați în agricultură

Încă un român mort la muncă în Italia: Ioan Craiu, 32 de ani, ucis la o oțelărie din Verona