in

Tone de peşte pescuite fraudulos, cu plase de 2 km, de către bande de români

S-au ascuns în stufăriş, după ce au întins o plasă de doi kilometri de la un mal la altul al lacului Inferiore de la Mantova. Capturaseră deja 3.500 de kg de peşte când au fost prinşi. La mică distanţă se afla complicele cu o furgonetă frigorifică.

O plasă de pescuit cu lungimea de doi kilometri, întinsă de la un mal la celălalt al lacului Inferiore, la Mantova, în rezervaţia naturală Vallazza. O capcană mortală pentru mii de peşti: 3.500 de kilograme de crap, somn, caras şi ştiucă.

Dar de data aceasta, faţă de ce s-a întâmplat în urmă cu mai puţin de o lună în aceeaşi zonă, prădătorii lacului au fost prinşi: doi pescari români ascunşi în stufăriş care aşteptau momentul potrivit pentru a lua prada formată din peşti. Au fost descoperiţi de un gardian ecologic voluntar al Parcului Mincio, care imediat a chemat şi echipa navală a Gărzii de Finanţe.

„Pescuim de plăcere, nu de foame”, pescarii români din Italia își apără imaginea VIDEO

Totul în noaptea de 18 martie, scrie la Gazzetta di Mantova. Cei doi români au fost amendaţi de două ori, o dată de Fipsas (1.000 de euro), a doua oară de Garda de Finanţe pentru obstrucţionarea navigaţiei (12.400 de euro). Plasele au fost poziţionate astfel încât să traverseze lacul şi deschiderile care duc la rezervaţia naturală Vallazza, obstrucţionând şi coridorul de navigaţie.

Întreg materialul a fost sechestrat şi operaţiunile de recuperare şi de eliberare a peştelui au durat mai multe ore. Potrivit unui prim bilanţ în lac s-au întors 250 de crapi de mari dimensiuni, 45 de somni, 300 de exemplare de caras, plătică şi şalău, cu o greutate totală de 3.500 de kg de peşte. Denunţaţii aveau şi un complice care îi aştepta la bordul unei furgonete frigorifice ascunsă în apropiere.

Potrivit declaraţiilor pescarilor denunţaţi, plasele sunt achiziţionate din România.

Români prinși la pescuit abuziv, 2.000 de euro amendă și 400 de kilograme de pește confiscat

A doua captură

O altă intervenţie împotriva pescarilor abuzivi a avut loc în noaptea dintre 28 şi 29 martie. De data această forţele de intervenţie au sechestrat două bărci, peste 2 km de plasă şi au aruncat înapoi în apă 1.700 kg de peşte. Proprietarii a două furgonete parcate în rezervaţie au fost amendaţi şi duşi la cazarmă.

Alarma a fost dată mai întâi de un barcagiu care a rămas blocat într-o plasă întinsă paralel cu via Brennero. Un gardian voluntar al Parcului a sosit în jurul orei 21.30 pentru a o îndepărta şi la scurt timp a sosit un al doilea apel telefonic pentru semnalarea unor mişcări stranii puţin mai la vale.

Imediat s-au mobilizat şi gărzile administraţiei provinciale şi nucleul naval al Gărzii de Finanţe. În acea zonă au fost găsite plasele şi o barcă, însă nici urmă de pescari. Forţele de ordine au găsit două furgonete, ambele frigorifice, care aveau la bord alte plase şi o a doua barcă gonflabilă. Cele două persoane de la volan, ambele de origine română, au fost identificate şi duse la sediul Gărzii de Finanţe. Au fost denunţate şi amendate.

Operaţiunile de eliberare a peştelui s-au prelungit până noaptea târziu: în prima plasă erau prinşi o sută de chefali şi plătici, în a doua mai mult de 250 de peşti de mari dimensiuni, în speciali crapi şi caraşi. În total 1.700 de kg.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noua biserică ortodoxă din Brescia va costa 400.000 de euro, fonduri obţinute din donaţiile credincioşilor

Protestul italienilor de la Saipem din Cortemaggiore: „Ne înlocuiesc cu români”