in

Torino, evaziune fiscală de milioane, 79 de șoferi ”delocalizați” la societăți românești

O evaziune fiscală de peste 30 de milioane de euro. Este ceea ce a descoperit Garda de Finanțe din Torino care, la finalul unei lungi anchete în privința unei societăți de autotransport piemonteză ce timp de doi ani nu a prezentat declarațiile de venituri, i-a denunțat la Autoritatea Judiciară pe actualul administrator al societății și alte două persoane implicate.

Atenția militarilor de la secția de poliție fiscală din Torino s-a îndreptat imediat asupra raporturilor pe care le avea societatea cu două societăți românești cărora le fuseseră comandate serviciile de transport. Încă din primele momente au ieșit la iveală contacte strânse între cele două societăți, care păreau că merg cu mult dincolo de schimburile comerciale obișnuite.

Nu din întâmplare printre asociații și administratorii firmelor străine figurau un asociat al societății italiene și un lucrător subordonat al acesteia împreună cu rudele sale. Verificările efectuate au demonstrat că atât șoferii, cât și camioanele firmelor străine, în realitate lucrau direct pentru autotransportatorul piemontez.

În acest fel acesta din urmă își garanta accesul la regimuri fiscale și de protecție socială mai avantajoase față de cele italiene, cum sunt cele românești, cu rezultatul de a se putea plasa pe piață cu prețuri cu mult mai reduse față de concurenții italieni care operează în sector.

Pentru a ascunde natura reală a prestațiilor, reprezentanții societății au emis facturi false și au redactat contracte false de locație a vehiculelor.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Toscana, vremurile se schimbă: explozie de îngrijitoare italiene, dispuse să facă așa-numitele ”munci umilitoare”

Ravenna, român ”gospodar”: își repara casa cu gresie furată