Menu
in

Tragedie pe şantier, alt român mort în Abruzzo

Constantin Iancu , un muncitor român de 54 de ani, şi-a pierdut viaţa ieri, 28 decembrie, într-un accident de muncă pe un şantier din localitatea Silvi, în apropiere de Pescara (regiunea Abruzzo).

Românul a căzut de pe o schelă, de la 10 metri de înălţime, în timp ce lucra împreună cu colegii la o lucrare de tâmplărie. Ceilalţi muncitori au asistat la accident, dar nu au putut face nimic pentru a-l salva pe roman. Bărbatula fost transportat de urgenţă la spitalul de la Pescara, dar a decedat la puţin timp după internare. Carabinierii au deschis o anchetă pentru a elucida cauzele tragicului accident.

Constantin Iuncu este al doilea conaţional care şi-a pierdut viaţa la locul de muncă în Peninsulă, în ultima săptămână. In ajun de Crăciun, un alt român şi-a pierdut viaţa într-un accident asemănător la Frascati, lângă Roma. Victima, 35 de ani, a căzut de pe acoperişul unei clădiri în curs de restructurare.

In construcţii se înregistrează cele mai multe accidente la locul de muncă, printre românii stabiliţi în Peninsulă. Anul trecut, aproape 18.500 de români au cazut victime unor accidente în timpul programului de lucru: 44 de cazuri au fost mortale.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version