in

Trapani, a ucis un român și i-a ars cadavrul, 20 de ani pentru Giuseppe Signorello

Giuseppe Signorello, de 44 de ani, din Mazara del Vallo (Trapani – Sicilia), acuzat de omor și ascunderea cadavrului românului de 38 de ani Cristian Maftei, în complicitate cu alții, a fost condamnat de Tribunalul din Marsala la 20 de ani de închisoare.

Pentru Signorello, judecat cu procedură simplificată, procurorul a cerut condamnarea la închisoare pe viață.

Cadavrul lui Maftei, aproape în totalitate carbonizat, a fost găsit de câțiva localnici, pe 22 mai 2016, pe câmpurile din Bianicolidda, zonă din Mazaro del Vallo, la circa 800 de metri de întreprinderea agricolă a fraților Giuseppe și Vito Signorello, care se află pe ținutul Fiocca.

Cristian Maftei, identificat de criminaliștii din Messina, era unul dintre cei șase români care în noaptea dintre 15 și 16 mai au fost ținta unor focuri de pușcă și pistol în timp ce încercau să fure câteva plante de cannabis din serele celor doi frați italieni.

Potrivit acuzării, cel care a tras a fost Giuseppe Signorello, care decisese să păzească înarmat plantația după ce a suferit câteva furturi. După ce l-a ucis pe român, ucigașul a cerut ajutor fratelui Vito, de 48 de ani, și celor doi angajați ai săi, și aceștia români, pentru a scăpa de cadavru, care a fost ars.

A doua zi, alarma a fost dată la carabinierii din Marsala de cei patru români scăpați de ploaia de gloanțe. Un altul, rănit la un picior, a fost internat în spital. În serele familiei Signorello carabinierii au găsit apoi circa 9.000 de plante de marijuana. La jumătatea lui iunie 2016, în afara fraților Signorello au fost arestați și cei doi angajați ai lor români: Ionuț Stoica, de 27 de ani, și Gheorghe Florian, de 28, cumnați, și aceștia fără antecedente penale.

Giuseppe Signorello este unicul care a cerut proces cu procedură simplificată. Rudelor victimei, care s-au constituit parte civilă, le-au fost acordate despăgubiri provizorii între 50.000 și 20.000 de euro.


Citiți despre acest caz:

Român ucis la serele de canabis, găsit carbonizat pe câmp, procurorii cer 20 de ani de închisoare pentru presupusul ucigaș

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Daniela Lăcrămioara Moraru, prima româncă din istoria Luxemburgului care candidează la alegerile locale : ”Mă consider o câștigătoare”

Doi români, soț și soție, arestați pentru trafic de marijuana la Veneția