Menu
in

Trei români au ucis un sculptor la Aosta

Trei români, care se aflau deja în închisoare la Roma pentru o altă agresiune, au fost incriminaţi oficial pe 6 iunie pentru uciderea sculptorului Paolo Morandini din Aosta. Celor trei români, cu vârstele între 25 şi 30 de ani, le-a fost notificată în închisoare arestarea pentru omor. Morandini a fost ucis pe 29 aprilie în locuinţa sa atelier din centrul istoric din Aosta, de cei trei pe care-i surprinsese furând într-un bar din apropiere. Românii au intrat peste el în casă şi l-au omorât.

Foto: cei trei arestaţi

Soluţionarea misterului privind sculptorul ucis în locuinţa-atelier pe 29 aprilie a fost anunţată pe 6 iunie de comandantul carabinierilor din Aosta, colonelul Guido Di Vita.

Potrivit ultimelor reconstituiri, Paolo Morandini i-ar fi surprins pe cei trei care au furat din frigiderul unui bar brânză şi salam. Morandini a strigat la ei. Văzându-se descoperiţi, românii l-au târât pe Morandini în propria lui casă şi l-au bătut cu sălbăticie până l-au omorât. Apoi asasinii au incendiat locuinţa pentru a face urmele să dispară. Corpul a fost găsit de pompierii alertaţi pentru incendiu. Odată intraţi în locuinţă, au găsit corpul prăbuşit, parţial ars şi cu diferite traumatisme.

După omor, cei trei români au mai rămas câteva zile în Valle D’Aosta, unde trăiau pe unde apucau, apoi au plecat la Roma cu un tren. Lângă Roma au comis o tâlhărie şi au fost arestaţi.

Cum a ajuns poliţia să-i acuze de crimă? În primul rând au fost filmaţi cu câteva minute înainte de delict de telecamerele barului aflat la câţiva paşi de casa lui Morandini. În al doilea rând, mai mulţi martori i-au văzut pe cei trei în faţa locuinţei sculptorului, chiar în intervalul de timp în care Morandini a fost ucis. În fine, în casa sculptorului au fost găsite de criminalişti urme de sânge, care au fost trimise la Laboratorul Ris din Parma. Laboratorul a stabilit că sângele aparţinea unuia dintre cei trei din grup.

Carabinierii erau deja pe urmele lui Sascău Eugen, 20 ani, Gal Radu, 25 ani şi Pitica Puiu, 45 ani, înainte ca aceştia să fie arestaţi pentru o altă agresiune comisă la Ostia, pe 11 mai şi închişi la închisoarea Regina Coeli la Roma.

Cu privire la arestare, preşedintele Regiunii, Augusto Rollandin, a declarat că este satisfăcut pentru că „au fost găsiţi autorii unei crime teribile, care i-a zguduit pe toţi valdostanii”.

Întregul oraş Aosta a rămas şocat de vestea omorului. Paolo Morandini, de 67 de ani, (foto dreapta) era foarte cunoscut în Aosta pentru că transformase piaţa din faţa atelierului său şi străzile limitrofe într-un fel de expoziţie permanentă prin expunerea operelor sale.

Citeşte şi

„Boxerul” şi „Ţiganul” au ucis un bătrân invalid

Doi români au ucis un cerşetor la Sanremo

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version