in

Turiști în România, clandestini în Italia, 9 arestări. Imigranții ilegali ajungeau în camioane prin Trento și Gorizia, plăteau 3.500 de euro de persoană

Imigranți asiatici ajungeau în România cu vize de turism, apoi plăteau între 3.500 și 7.000 de euro pentru a intra în Italia, prin punctele de trecere a frontierei din Trento și Gorizia.

O organizație care se ocupa cu trafic de clandestini a fost anihilată. Au fost operate arestări în provinciile Lucca și Milano – și în România. Nouă persoane arestate de Poliția de Stat din Lucca, în cadrul unei operațiuni coordonate de Direcția antimafia din Florența: 6 cetățeni din Sri Lanka și trei români.

Asociația era specializată în traficul de imigranți ilegali din țările asiatice (Sri Lanka și Bangladesh) pe ruta România – Ungaria – Italia.

Liderul organizației locuia în Lucca. Imigranții ilegali intrau în România cu viză turistică și ajungeau în Italia prin punctele de trecere a frontierei din Trento și Gorizia, în camioane cu prelată, ascunși printre mărfurile transportate regular.

Cine nu era în măsură să plătească întreaga sumă solicitată pentru călătorie (din România în Italia costa 3.500 de euro, din Sri Lanka în Italia, prin România, costa 6-7.000 de euro), era închis într-o fermă și eliberat când rudele plăteau în conturile organizației banii lipsă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Parma, româncă accidentată grav de un pirat al străzii, femeia se afla într-o stație de autobuz

Numai 7% din copiii români născuţi în Italia vorbesc româna, limba se pierde de la o generație la alta