Menu
in

Ucis cu o placă de gresie

Un muncitor român, Emil Dorvos, de 41 de ani, a fost ucis ȋn seara zilei de duminică 20 martie ȋn curtea imobilului ȋn care locuia, ȋn apropiere de  San Colombano al Lambro, o localitate din provincia Milano, din apropiere de Lodi.

Bărbatul a fost ȋnconjurat de opt români şi a fost lovit ȋn faţă cu o placă de gresie din curte. La omor a asistat soţia lui, Dominica, ȋn timp ce fiul lui de 16 ani, Narcis, se afla ȋn casă.

A fost o ambuscadă, este convinsă familia (dar carabinierii neagă), după cum scrie presa locală. Emil ȋl denunţase pe un român care locuia ȋn acelaşi imobil, pe care ȋl văzuse furând. Cu o lună ȋn urmă, Emil fusese bătut la sânge, ȋmpreună cu fiul lui, de doi dintre cei opt români care l-au atacat duminică.

Pe 20 martie seara, la ora 22, cei opt s-au prezentat la poarta lui Emil. Au explicat că voiau să se scuze pentru bătaia din urmă cu o lună. „Vino până afară, vrem să ne cerem scuze”. Emil iese ȋn curte. Imediat atitudinea celor opt s-a schimbat, devenind violentă. L-au ȋnconjurat, trei dintre ei ȋl iau la bătaie. Unul dintre ei, Cătălin B., 21 ani, rezident ȋn provincia Varese, a fost văzut de martori luând de jos o placă de gresie din curte şi lovindu-l ȋn cap pe Emil, care a căzut la pământ. Agresorii fug. Soţia lui Emil a văzut totul şi a chemat carabinierii şi ambulanţa. Pentru Emil nu s-a mai putut face nimic, a murit ȋn drum spre spital.

Carabinierii au reţinut deja cinci dintre cei opt agresori. Intre cei reţinuţi se află şi Cătălin, presupus executant material al omorului. Ceilalţi pot fi acuzaţi de complicitate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version