in

Ucis pentru un Rolex: arestată prietena româncă

La şase luni de la uciderea întreprinzătorului agricol din Buscolo (în comuna Curtatone, lângă Mantova), carabinierii i-au depistat pe presupuşii asasini, doi fraţi români şi prietena unuia dintre ei.

Edo Colli, întreprinzător de 65 de ani din Buscolo, a fost ucis în seara de 18 mai, fiind atacat pe străduţa pe care se află locuinţa sa. Pe 29 noiembrie, carabinierii au arestat-o pe Roxana Adriana Gîrdan, de 22 de ani, rezidentă la Mantova, amanta unui amic de-al lui Colli. În aceaşi zi, în România a fost capturat Constantin Posa, de 26 de ani. Continuă căutările fratelui lui Constantin, Nicolae, de 24 de ani, care a avut o relaţie cu Roxana Adriana. Investigatorii nu exclud ca alte persoane să fie în viitor implicate în anchetă.

Edo Colli a fost ucis în timp ce se întorcea acasă, după o seară petrecută cu prietenii. 

Bărbatul a fost blocat de grupul care îl aştepta în apropierea casei. Între jefuitori şi Colli a început o luptă. O lovitură în cap, probabil cu o bâtă, i-a provocat moartea. Dar a fost şi strangulat cu un şiret lung pentru pantofi. Cadavrul a fost găsit de fiica lui Edo Colli şi de fosta soţie a acestuia. Fiica a observat din casă, pe străduţa care duce la drumul provincial, maşina tatălui cu farurile aprinse. Negăsindu-l în maşină, şi-a anunţat mama care s-a dus la faţa locului. împreună au început căutările şi după scurt timp l-au găsit pe Edo Colli lipsit de viaţă într-un şanţ. Întreprinzătorul nu mai avea ceasul Rolex şi portofelul în care se aflau ceva bani şi cărţile de credit. Edo Colli era un întreprinzător foarte cunoscut în zona mantovană. Era în consiliul director al Confagricoltura al provinciei Mantova, iar în trecut fusese şi responsabil al grupului de voluntari San Marco din Curtatone.

Roxana Gîrdan cunoştea de mai mult timp victima, fiind prietena unui amic. Ea este considerată de investigatori a fi creierul grupului de criminali. "Acea fată era la înmormântare, venise chiar la morgă cu amicul lui Edo", au povestit rudele victimei.

Carabinierii mantovani sunt convinşi că în seara de 18 mai, înainte ca Edo Colli să fie ucis, Roxana se afla cu banda de români. Se poate să fi fost ea cea care a dat indicaţii privind mişcările lui Colli. Înainte de a fi ucis, bărbatul a fost la cină cu amicul lui, prietenul Roxanei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

William Brînză: „PSD-ul a atacat întotdeauna diaspora „

Româncă dispărută, logodnicul italian arestat