Menu
in

Un român intră prin efracţie in Consulatul de la Roma: “Vreau documente”

Un român de 43 de ani a intrat prin efracţie în sediul consulatului român de la Roma, situat în cartierul EUR, în noaptea de luni spre marţi, 10 mai, informează La Repubblica.

Românul mai întâi a sărit gardul care înconjoară clădirea, apoi a spart un geam şi  a încercat să pătrundă în incinta consulatului. Paznicii reprezentanţei diplomatice au alertat organele de poliţie, iar carabinierii l-au prins pe român în flagrant, în timp ce intra în consulat pe fereastră.

Cetăţeanul s-a justificat, spunând că avea nevoie urgent de documente eliberate de consulat pentru a se putea întoarce în ţară.

Arestat pentru violare de domiciliu, românul va fi judecat printr-o procedură de urgenţă, fiind acuzat totodată şi de nerespectarea legislaţiei comunitare cu privire la şederea legală pe teritoriul unui alt stat membru.

Reamintim că secţia consulară de la Roma a activat un telefonul de urgenţă, la care cetăţenii români pot apela doar în situaţii şi cazuri grave, spre exemplu decese, situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar, calamităţi, accidente cu victime. Numărul, care se poate apela 24h/24heste: 0039 345.230.24.89

M. C.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version