Menu
in

Un român s-a sinucis în închisoare la Viterbo

Un deținut român de 51 de ani, Paul Badea și-a luat viața la 10 ore după intrarea sa în închisoarea Mammagialla din Viterbo. Deținutul s-a spânzurat.

Potrivit unei note a Garantului deținuților, Angiolo Marroni, victima era în arest domiciliar și ajunsese din nou la închisoare pentru evadare. A fost arestat prima dată pe 13 noiembrie, în provincia Aquila, cu acuzația de deținere de arme și pentru că a fost implicat într-o serie de furturi de cupru. Pe 16 noiembrie a obținut arestul domiciliar, însă vineri 6 decembrie a fost din nou arestat, în provincia Viterbo.

Pe numele său fusese notificată și o acuzație de omor ce a urmat unui jaf comis la Viterbo.

Vineri 6 decembrie bărbatul a sosit în penitenciar, a efectuat consultațiile de primă intrare, a fost evaluat de psiholog și apoi s-a sinucis, la câteva ore mai târziu.

De decesul său și-au dat seama, în jurul orei 23.15, agenții de poliție penitenciară care l-au găsit cu un cearceaf strâns în jurul gâtului în interiorul celulei sale, unde era singur.

“Este a doua oară, anul acesta – a spus Marroni – când o persoană decide să-și ia viața la câteva ore după ce a intrat la închisoare. Problema adevărată este că supraaglomerarea multiplică munca operatorilor care au cu adevărat foarte puține spații de manevră pentru a înțelege dacă o persoană are o suferință psihologică atât de gravă încât să o determine să-și pună capăt vieții.

Episodul făcut public astăzi este una dintre multele confirmări ale faptului că închisoarea poate să facă să cedeze și persoanele cele mai puternice și că este cu adevărat necesar să se reflecteze pentru a reveni la un sistem de detenție care să repună viața, speranța și demnitatea în centru”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version