in

Român urmărit de autorităţile din Italia pentru un prejudiciu de 14,6 milioane euro. Prins la Craiova

Un bărbat de 54 de ani din Craiova, care era dat în urmărire internaţională de autorităţile din Italia pentru un prejudiciu de 14,6 milioane euro adus statului italian, a fost prins, joi, de poliţiştii doljeni în localitatea de domiciliu şi introdus în arestul IPJ Dolj.

Potrivit IPJ Dolj, bărbatul, în complicitate cu alte persoane, ar fi constituit, promovat şi asociat într-un grup infracţional.

Presa italiană vorbește despre Tezaurul României de la Moscova: „Se cere restituirea aurului”

Urmărit de autorităţile din Italia

Scopul era de a obţine, pentru aproximativ 6.200 de persoane, beneficiul de cetăţenie sau venituri din starea de urgenţă. Deşi nu aveau dreptul să facă acest lucru, întrucât nu au fost niciodată rezidenţi în Italia.

Astfel, a cauzat un prejudiciu statului italian de aproximativ 14.600.000 euro, scrie Agerpres.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au desfăşurat, joi dimineaţa o acţiune pentru depistarea persoanelor urmărite internaţional în temeiul legii, posesoare de mandate europene de arestare.

În cadrul acţiunii l-au depistat, pe raza municipiului Craiova, pe bărbatul de 54 de de ani. Faţă de acesta autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare. Săvârşise infracţiuni de participare la un grup infracţional organizat şi înşelăciune.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care în baza mandatului european de arestare, a emis pe numele acestuia ordonanţă de reţinere pentru 24 ore.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 3.8]
contrabandisti tigari Austria Italia

Confiscate 12 milioane de pachete de țigări: bandă de italieni și români anihilată în Austria

Terni, magazin românesc amendat cu 17.000 euro: lucrători fără Green Pass și alimente expirate