in

Vânătoarea asasinului micuței Maria. ”Îl primeam în casă. Îl ajutam. Răsplata? Ne-a violat şi ucis fetiţa”

Maria Ungureanu, o fetiţă de 9 ani, a fost găsită moartă pe 19 iunie în piscina unui restaurant din San Salvatore Telesino, provincia Benevento. Fetiţa era dezbrăcată. Hainele erau împăturite la marginea piscinei şi micuţa, unica fiică a unui cuplu de români, el muncitor în construcţii, ea îngrijitoare, de mai mult timp rezident în zonă, era în apă fără viaţă. A observat-o la puţin timp după miezul nopţii patronul unui pub din zonă care a anunţat carabinierii. Însă tatăl începuse deja să o caute. Fetiţa a avut o moarte atroce: a fost violată şi apoi aruncată în apă.

 

Un român de 21 de ani este singurul suspect până acum.

Se încearcă să se reconstruiască ultimele momente de viaţă ale Mariei care, înainte să se înece în apă, a fost violată, potrivit examenelor medico-legale. Odată exclusă pista unui accident, rămân deschise toate celelalte ipoteze.

Anchetele de până acum au dus la înscrierea în registrul anchetaţilor a lui Daniel Ciocan, român de 21 de ani, prieten al familiei micuţei. Este anchetat însă a fost eliberat după ore de interogatoriu. Maşina sa, un Volkswagen Polo de culoare albastră, şi locuinţa sa au fost puse sub sechestru.

Fetiţa, care în august ar fi împlinit 10 ani, a ieşit din casă după-amiza pentru a merge la biserica Santa Maria Assunta. În localitate erau în curs festivităţii de Sf. Anselm, patronul localităţii, şi fetiţa a fost văzută ieşind în jurul orei 20. De acolo a făcut cale întoarsă fiindcă cortegiul a fost anulat din cauza vremii nefavorabile, l-a întâlnit pe Daniel şi a urcat în maşina lui. Începând cu acest moment există numai versiunea furnizată de anchetat.

Investigatorii caută confirmări pentru fiecare circumstanţă, începând de la povestea privind plimbarea cu maşina pentru a ajunge la Telese Terme, unde românul intenţiona să meargă înainte de a o întâlni pe Maria. Tânărul a declarat că nu a reuşit să ajungă în oraşul balnear deoarece traseul era ocupat de un maraton. Astfel cei doi s-ar fi întors exact în punctul de plecare, în apropierea bisericii, şi aici drumurile lor s-ar fi despărţit. Maria s-ar fi alăturat unui grup de fete prezente în piaţa din apropiere, tânărul s-ar fi dus la Castelvenere pentru a-şi întâlni fratele, cu care ar fi stat până târziu.

În localitate, relatează agenţia de presă Ansa, se urmăreşte cu sufletul la gură vânătoarea asasinului fetiţei şi creşte teama: unii cetăţeni se tem că un monstru pedofil se poate ascunde chiar în comunitatea lor. Crima ar putea fi opera mai multor persoane. Şi tocmai având în vedere această ipoteză anchetatorii nu au abandonat nicio pistă.

Cercetat în libertate

Daniel (foto)continuă să fie anchetat în stare de libertate pentru omor voluntar şi viol asupra fetiţei de nouă ani, dar situaţia sa pare să nu mai fie atât de gravă în urma verificării alibiului său. Potrivit Corriere della Sera, în vizorul anchetatorilor ar fi intrat două persoane care aparţin tot comunităţii româneşti din San Salvatore.

Tatăl Mariei Ungureanu, intervievat zilele trecute, a declarat că nu a avut niciodată prea multă încredere în ceilalţi români şi aceasta ar putea fi pista pe care o urmează acum anchetatorii.

Comunitatea se strânge în jurul părinţilor Mariei. Tatăl, Marius Ungureanu, este un muncitor în construcţii, mama Andreea lucrează ca îngrijitoare, 35 de ani el, 27 ea. O familie liniştită care locuieşte la San Salvatore de câţiva ani. Primul care a sosit a fost tatăl Mariei, apoi a venit soţia, iar micuţa a venit din România acum doi ani. Frecventa şcoala din localitate şi era fată de altar la biserică. Avea amici şi amice, la fel ca părinţii, descrişi a fi oameni muncitori, discreţi şi binevoitori. ”Întreaga localitate – povesteşte primarul din San Salvatore, Fabio Romano – este alături de această familie de lucrători, de persoane de bine. Acum suntem toţi în aşteptarea adevărului. Mediul nostru este unul sănătos şi acest lucru este demonstrat de marea afecţiunea pe care o primesc părinţii micuţei în acest moment”.

Fetiţă româncă de zece ani, găsită moartă într-o piscină. Ipoteză înspăimântătoare: răpită și ucisă

“El ne-a ucis fetiţa”

Părinţii Mariei îl acuză pe Daniel: «Noi îl ajutam. Îi dădeam de mâncare. I-am căutat un loc de muncă. Îl primeam în casă. Şi el cum ne-a răsplătit? Violând şi ucigând fetiţa noastră?».

«Nu am atins-o niciodată pe Maria, ţineam la ea. Era ca o soră pentru mine, cum aş fi putut să o ucid?», afirmă Daniel. Dar atunci de ce, pe timpul fazelor de căutare a fetiţei, el nu a spus că, cel puţin un anumit timp, fetiţa a fost cu el în maşină? Tatăl fetiţei este tulburat de această atitudine: «A spus că a uitat să-mi spună. Însă un prieten cu siguranţă nu se comportă aşa. Aş vrea să-l privesc în ochi ca să văd dacă spune adevărul sau minte».

Potrivit investigatorilor Daniel, duminică 19 iunie seara, a dus-o în interiorul satului de vacanţă închis, acolo a abuzat de ea şi apoi a aruncat-o în apă înecând-o. O ipoteză care are nevoie de confirmări suplimentare, dar pe care primele rezultate ale autopsiei o sprijină. Între timp, de la oră la oră, se adaugă detalii atroce ale dramei unei fetiţe pe care astăzi toţi spun că o iubesc, dar pe care nimeni nu a fost în stare să o protejeze. Pe cadavrul Mariei erau mai multe zgârieturi şi testele ar fi stabilit «mai multe violuri».

Mulţi martori sunt de acord: «Maria era în acea maşină condusă de Daniel». După ce au fost văzuţi, urmele fetei s-au pierdut. Când a reapărut Maria, deja era prea târziu. «Părea o păpuşă care plutea», a povestit persoana care a descoperit cadavrul la suprafaţa apei şi care a dat alarma. Carabinierii s-au dus imediat la faţa locului. Nu era o «păpuşă», era corpul unei fetiţe. De care cineva a abuzat, aruncând-o apoi în apă.

«Dacă fiica mea a fost violată şi ucisă cer o justiţie rapidă», a spus Marius Ungureanu, tatăl fetiţei. «Cred în justiţia italiană – a adăugat – dacă aş vrea să-mi fac dreptate pe cont propriu aş ajunge la puşcărie lăsându-mi singură soţia».


Citiți și:

Examen medico-legal: micuța Maria, fetița română găsită moartă în piscină, a fost violată

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Să fie unul de-al nostru, care a mâncat pâinea neagră a străinătății”

Milano, îngrijitor român beat se baricadează în casă cu bătrânul asistat