in

Veneau de la discotecă, 150 km pe oră în curbă: doi tineri morţi la Vigonza (Padova)

O maşină cu cinci români s-a lovit cu o viteză de 150 km/oră de un platan în centrul localităţii Vigonza, în provincia Padova.

S-a întâmplat înainte de zorii duminicii de 20 octombrie, în plin centru la Vigonza. Bilanţul este de doi morţi şi trei răniţi, toţi români.

Victimele sunt Alexandru Ionuţ Bucşa, de 24 de ani, şi nepoata sa Anamaria Beatrice Bucşa, de 18 ani (foto).

Răniţii sunt Daniel Angheluţă, de 21 de ani, Constantin Macovei, 24, ambii duşi la Reanimare în Padova. Bogdan Ionuţ Borcea, de 22 de ani, a fost rănit mai puţin grav: a reuşit să coboare din maşină pe picioarele sale.

Grupul se întoarcea acasă după o noapte petrecută în discoteca „Romanian Style Club” din Gardigiano di Scorzè, în provincia Venezia, la bordul maşinii Audi A4 a lui Macovei.

La volan era Alexandru Bucşa. Şoferul a pierdut controlul maşinii într-o curbă înainte de un semafor, ajungând drept într-un platan. Şoferul şi pasagera din spatele său au decedat pe loc.

Potrivit cercetărilor, maşina circula cu cel puţin 150 km/oră. Acum este cert că teribilul impact a avut loc din cauza vitezei. Alexandru Bucşa (în posesia unui permis de conducere cipriot) suferea de o boală care era incompatibilă cu consumul de alcool.

Viteza excesivă a fost confirmată şi de prietenii care se aflau în spate, într-o a doua maşină.

Când şi-a dat seama că nu reuşeşte să stăpânească maşina, Alexandru a încercat să schimbe direcţia. A intrat în copac. După impact maşina Audi s-a răsturnat pe partea dreaptă.

Cea mai afectată este Ana Gianica Bucşa, de 38 de ani, care şi-a piedut unica fiică, Beatrice, şi unicul frate, Alexandru. Însoţită de carabinieri şi de un angajat al ambasadei române, s-a dus împreună cu rude şi prieteni la morga din Padova, însă apoi un văr şi-a luat sarcina de a recunoaşte corpurile.

Pe 24 octombrie, după o slujbă religioasă ortodoxă în capela morgii de la spitalul din Padova, cele două corpuri au plecat la Piatra Neamţ, oraşul de origine al victimelor. În România funeraliile celor două victime au fost oficiate duminică 27 octombrie.

„Doresc să le mulţumesc din inimă tuturor celor care în aceste teribile ore de nelinişte au fost aproape de mine„, a declarat Ana Gianina, citată de Il Mattino di Padova, „în special comunităţii româneşti din Padova, care m-a ajutat şi din punct de vedere economic să fac faţă cheltuielilor pentru repatrierea corpurilor. O solidaritate pe care nu mi-o imaginam şi care mă ajută să merg mai departe acum că am rămas singură”.

Tânăra femeie, rezidentă la Teolo, nu ştie dacă se va întoarce în Italia după îngroparea fiicei şi a fratelui.

„Mă aflu într-o situaţie disperată”, afirmă Ana Gianina, „aş vrea să pot rămâne în Italia, este o ţară care îmi place, însă nu am loc de muncă şi nu ştiu cum să fac să merg mai departe.

Am o chirie de plătit, fiica mea putea da o mână de ajutor având în vedere că şi-a găsit un loc de muncă la un bar din Arcella, dar a reuşit să lucreze numai o zi. Sâmbătă, întocmai, înainte ca Bogdan Ionuţ Borcea şi fratele meu să se ducă să o ia pentru a merge la discotecă”.

Ana Gianina s-a dus la primarul din Teolo, Moreno Valdisolo, să ceară ajutor cel puţin pentru cheltuielile de înmormântare şi de transportare a persoanelor dragi în România.

„Primarul mi-a zis să prezint cerere, la municipiu mă voi întoarce după funeralii, acum nu sunt în stare să mă ocup de aceste lucruri”.

Doi români morți într-un accident cu o mașină a carabinierilor, militarul achitat

Româncă de 51 de ani accidentată mortal pe via Pontina

Român beat la volan, a ucis un militar. Circula cu 180 de kilometri la oră

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vom fi amendați de ai noștri: români la concursul de agenți municipali

Birocraţie europeană: Certificatele de stare civilă sunt recunoscute fără traducere, DAR însoţite de un EXTRAS MULTILINGV.