in

Vibo Valentia, omor în lumea circului, trei români arestați. ”Am fost amenințați cu concedierea”

În spatele uciderii cu o lovitură de cuţit a lui Werner De Bianchi, de 36 de ani, pe timpul unei încăierări, la Santa Domenica di Ricadi (Vibo Valentia), în faţa parcării unui supermarket, e o datorie de puţine mii de euro. Asasinul este cunoscutul circar Alex Orfei, de 36 de ani, arestat de Echipa Mobilă din Vibo Valentia, la câteva ore după crimă. Victima este cea care a spus numele asasinului, înainte de a-şi pierde cunoştinţa. Werner De Bianchi, trapezistul de 36 de ani mort ca urmare a unei bătăi suferite de la Alex Orfei şi alte trei persoane (trei români, arestaţi toţi pe 16 august), era originar din Belluno.

Crima a fost comisă vineri 12 august. Potrivit primelor anchete se pare că la origine ar fi nişte neînţelegeri mai vechi, insulte grele şi rivalităţi care mocneau de mai mult timp, pe lângă o datorie de câteva mii de euro, niciodată achitată.

Werner De Bianchi (foto 2), de 36 de ani şi rezident Castiglion Fiorentino dar născut la Belluno, a fost agresat în parcarea unui supermarket la Santa Domenica di Ricadi, la câţiva kilometri de Tropea.

A fost bătut de patru persoane: Alex Orfei (foto 1), care ar fi aplicat lovitura de cuţit rezultată apoi mortală în partea inferioară a abdomenului tânărului de 36 de ani, şi trei muncitori români ai circului, care au fost arestaţi pe 16 august.

De Bianchi l-a indicat drept agresor pe Alex Orfei, înainte de a-şi da sufletul la spital. În ciuda operaţiunilor tempestive de salvare, Werner De Bianchi nu a supravieţuit agresiunii.

Anchetele sunt efectuate de poliţia din Vibo Valentia. Alex Orfei a fost arestat în orele succesive omorului, iar pe 15 august, ca urmare a analizării imaginilor camerelor de supraveghere de la supermarket şi a declaraţiilor unor martori, au fost reţinute celelalte trei persoane implicate în agresiune. Au fost duse la închisoare cu acuzaţia de omor agravat în complicitate.

Este vorba de trei români: Iulian Andrei Dudu, de 27 de ani, Claudiu Rotaru, 21, şi de Dan Liviu Grădinaru, de 41.

Noutatea în anchetele privind înjunghierea mortală a apărut după vizionarea filmărilor camerelor de supraveghere şi culegerea de informaţii de la angajaţii circului Amedeo Orfei pentru care lucrau cei trei. Dudu şi Rotariu ar fi declarat magistratului „că au trebuit să-l însoţească pe Orfei la locul de întâlnire a acestuia cu De Bianchi sub ameninţarea cu concedierea şi că au bătut victima, în evidentă stare de inferioritate numerică, chiar şi în momentul în care se afla la pământ”. Al treilea român a povestit că „a asistat la scenă fără totuşi a lua parte la aceasta„.

De Bianchi a fost înjunghiat în burtă, a pierdut mult sânge, însă a fost conştient câteva ore şi în acest răstimp a povestit ce i s-a întâmplat. Transportat la spitalul din Vibo, după o primă internare la Tropea, i-a fost scoasă splina. Însă pe timpul nopţii starea sa s-a agravat şi la ora 4 dimineaţa a zilei de sâmbătă 13 august a decedat.


Citiți și:

Fetiţa ucisă în Benevento, șoc la autopsie: ”Micuţa Maria suferea de mai mult timp violuri”

Şi-a ucis iubitul şi a simulat un suicid: româncă arestată la Catania

Sicilia: român incendiat de un cioban italian

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Plouă cu bani pentru diaspora, promisiuni de 30 de milioane de euro pentru cei care se întorc în țară

Angel TÎLVĂR: ”Ziua de 12 septembrie este una de sărbătoare nu doar în şcolile din ţară, ci şi în cele din comunităţile româneşti de pretutindeni”