in

Vicenza, muncitor român mort înecat, patroni condamnați la 8 luni cu suspendare

Angajatorii au încheiat fiecare acorduri judiciare pentru tragedia la locul de muncă. Pentru Gino Emilio și Matteo Bedin, de 57 și respectiv 27 de ani, ambii din Arcugnano, pedeapsa a fost suspendată, scrie Il Giornale di Vicenza. Erau acuzați de omor din culpă.

Pe 3 februarie, în fața judecătorului și procurorului, datorită investigațiilor efectuate de apărare au demonstrat că victima băuse înainte de momentul accidentului (rată de alcoolemie de 1,75), un detaliu care le-a atenuat responsabilitățile și a permis o pedeapsă mai puțin severă.

Cei doi Bedin au ajuns la proces în calitate de asociați ai firmei Il Castoro SnC. Drama s-a produs pe 26 iunie 2015 la Noventa (Venezia), pe râul Ronego, unde un grădinar a murit înecat în timp ce tăia iarba. Rudelor victimei, reprezentate de societatea de despăgubire a daunelor Giesse, le-a fost recunoscută plata a 600.000 de euro.

Virgil Rusu, cetățean român de 48 de ani, care trăia la Vicenza, a murit în doi metri de apă. A căzut în aceasta în timp ce lucra. Rusu, angajat al firmei din Arcugnano, tăia iarba pe via Agora. Cei doi Bedin, asociați ai firmei, primiseră de la Consorțiul pentru Remedierea Mediului din Venezia sarcina de a tăia iarba de-a lungul râului. Românul era în compania unui coleg, conaționalul Gheorghiță Bizgan, care la momentul dramei se afla la o distanță de circa zece metri.

Pe baza reconstituirilor, Rusu lucra cu o motocositoare în apropierea unui hidrofor când și-a pierdut echilibrul, fiindcă pe acea porțiune de mal înclinarea era ridicată (de circa 75%), și a căzut în apă. Nu știa să înoate și nu a reușit să revină la mal mai ales din cauza fundului alunecos al apei.

Potrivit anchetatorilor, patronii ghinionistei victime – care a lăsat în urmă o soție, doi copii și două susori – nu i-ar fi furnizat ”dispozitive de protecție individuală” adecvate, cum ar fi de exemplu o vestă de salvare. În plus, Rusu nu era legat, în special pentru că nu erau puncte de prindere apropiate și deoarece camionul (cu corzile) fusese parcat la circa 200 de metri de locul accidentului.

Mai citiți despre acest caz:

Vicenza, român de 48 de ani, înecat la locul de muncă

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Presa străină: Mobilă IKEA, cu lemn ilegal din România. Cum ajung pădurile virgine mobilier în casele străinilor

Român beat și fără carnet, a ucis o fetiță la Aprilia: 5 ani de închisoare