in

Virusul ucide încă doi italieni: 14 morți și peste 500 de persoane infectate

Numărul victimelor afectate de coronavirus continuă să crească în Italia. Joi au fost înregistraţi încă doi morţi. Autorităţile italiene au anunţat că numărul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 14, iar cel al persoanelor infectate este de 530, potrivit Corriere della Sera. Cei mai mulţi se află în regiunea Lombardia, 305.

Tot joi, Spania a anunţat că au fost confirmate 15 cazuri de îmbolnăvire. Din total, 11 au călătorit recent în Italia. Unul dintre pacienţi se află în stare gravă. Este vorba despre un bărbat internat în Madrid.

Până pe 27 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 500 de cazuri confirmate.

Oroare la Roma, cadavrul în putrefacție al unui român, găsit în centrala termică a spitalului Gemelli. Dispăruse de opt luni din același spital

Bilanțul epidemiei de coronavirus în Italia: 17 morți si 650 de persoane infectate