in

Vittoria, caporalat și violențe, româncă batjocorită de angajatori și colegi

O urâtă poveste de caporalat și violențe la serele din Vittoria, care are ca protagonistă o muncitoare agricolă română, victimă a unor violuri și acte persecutorii.

La locul de muncă femeia ar fi fost violată și un coleg de-al său, un tunisian, făcând-o să creadă că vrea să o ajute, a scăpat-o de abuzuri, dar apoi a profitat și el de ea. Povestea a continuat până când românca a fugit. Femeia a fost ajutată cu adevărat de un alt muncitor agricol, român, care a protejat-o. Cele întâmplate au fost reconstituite de agenții Echipei Mobile din Ragusa care l-au arestat pe muncitorul tunisian pe 25 august.

Povestea femeii a început cu un an și jumătate în urmă când a fost invitată de o conațională să se mute la Vittoria pentru a lucra în sere, având în vedere că în România nu avea nicio ocupație. Femeia a acceptat cu bună-credință, chiar dacă, odată ajunsă la sera indicată de amica sa, și-a dat imediat seama că erau foarte proaste condițiile de muncă. 25 de euro pe zi pentru 10 ore de muncă, obligată să trăiască în barăci din lemn construite tot în sere, întrucât chiria pentru o casă era prea scumpă.

Femeia a devenit imediat obiectul unor «atenții» din partea angajatorilor și caporalilor care se ocupau de găsirea unui loc de muncă tuturor femeilor române când ajungeau la Ragusa și drept consecință a fost constrânsă să schimbe deseori locul de muncă și uneori se oferea de bunăvoie pentru a obține ceva avantaje.

Povestirile victimei sunt foarte puternice însă relatează episoade care datează de peste 6 luni în urmă, infracțiuni care nu pot fi luate în considerare fiindcă nu le-a denunțat niciodată și nu mai există posibilitatea de a prezenta plângere împotriva celor care au abuzat de ea. Victima oricum nu vrea să denunțe, afirmă că de cele mai multe ori și-a dat consimțământul.

Pentru a scăpa, a cerut ajutorul unui coleg, un muncitor agricol ca și ea, un cetățean tunisian.

Inițial bărbatul a protejat-o. Protecția lui i-a permis femeii să-i țină departe pe toți subiecții care gravitează în jurul acestei povești, patroni, muncitori agricoli, caporali. Cu toate acestea, cu ocazia unei petreceri românca a fost abuzată de amicul tunisian beat. Într-un final, femeia a reușit să fugă.

Poliția l-a arestat pe B.S., tunisianul de 28 de ani rezident la Gela, pentru infracțiunea de acte persecutorii în dauna tinerei românce.


Bari, bătrână jefuită și violată de trei români. Matteo Salvini: „Castrare chimică!”

Furt de la un bătrân, doi români arestați la Caltagirone

Jefuitorii din Marghera, reținuți datorită semnalului cartelei unui telefon furat

Roma, prins la furat, s-a aruncat pe fereastră: ambele picioare fracturate