in

10 medici români vor fi angajaţi de spitalul din Treviso, vor avea un salariu si condiții foarte bune

Lipsa medicilor este o problemă usturătoare şi pentru Italia, însă oraşul Treviso a găsit o metodă de a reduce deficitul de medici prin angajarea de medici din România. Guvernatorul din Treviso a precizat că a cerut Timişoarei, oraş cu care Treviso este înfrăţit, să trimită 10 medici care vor fi angajaţi în spitalul ULSS 2 Marca Trevigiana cu un salariu de 2500 de euro pe lună.

Guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a anunţat că spitalul ULSS 2 va angaja 10 medici români, în baza unui acord pe care oraşul Trevizo îl are cu Timişoara, pentru a face faţă lipsei acute de medici. Salariul ar urma să fie de 2500 de euro pe lună, la care se adaugă unele beneficii, potrivit observator.tv, care citează presa italiană.

Directorul general spitalului precizează şi el faptul că medicii care vor veni din Timişoara nu acoperă nici pe departe deficitul de cadre medicale specializate, dar că sunt suficienți pentru a evita o situaţie critică. De asemenea, tinerii medici ieşiţi din facultăţile italiene vor fi trimişi la Timişoara pentru specializare.

În prezent, recrutările de medici din România sunt studiate o comisie regională, dar o decizie va fi emisă în foarte scurt timp, având în vedere urgenţa situaţiei.

„De ceva timp conducerea și-a anunțat intenția de a folosi colegii români. Ei vor avea un contract de bază de 2.500 de euro pe lună, ceea ce reprezintă un salariu bun pentru un standard de viaţă decent”, a precizează un reprezentant al comisiei.

„Este o înfrângere decizia de a recurge la medici străini, dar este un semn al timpurilor care vin, însă directorul general al USL 2, Francesco Benazzi, a avut dreptate să asigure nevoile acestui sector de sănătate prin această decizie, pentru garantarea continuităţii îngrijirii medicale la cel mai înalt standard”, a comentat guvernatorul din Veneto, Luca Zaia.

Spitalele din Italia în criză dramatică de medici: «Vrem să îi aducem din România»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Astăzi, la ortodocși, NU SE SĂRBĂTOREȘTE Sfântul Gheorghe. Iată pentru când a fost amânat și care sunt motivele

Roma, Sărbătoarea Floriilor în comunitatea română și Sărbătoarea Învierii Domnului după calendarul romano-catolic