Menu
in

8 Martie: La mulţi ani româncelor din Italia!

8 martie este, ȋn multe ţări ale lumii, Ziua Femeii. Domnişoarele şi doamnele primesc flori şi cadouri de la prieteni soţi sau colegi. Prima “Zi a femeii” a fost organizată ȋn anul 1911 de o activistă socialistă din Germania, Clara Zetkin.

Ulterior, in anii ’60, sărbătoarea a devenit un simbol al mişcării feministe. In 1977, Adunarea Generală a ONU a proclamat Ziua Natiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor si Pace Internatională, dar nu a stabilit o dată anume pentru festivitate. Ulterior, Adunarea Generala a ONU a fixat, oficial, data de 8 martie drept Ziua Internationala a Femeii.

In ultimii ani, s-a accentuat caracterul comercial al sărbătorii, mai ales ȋn Europa. In Italia, bărbaţii dăruiesc femeilor buchete de flori, ȋn special mimoze.

Azi Google a dedicat femeilor un logo special. Imaginea de start a motorului de căutare, “doodle”, a fost ȋmpodobită cu un motiv floreal şi cu siluetele a trei femei, dintre care doua poarta simbolurile emancipării sexului frumos, una din ele reprezentând o doctoriţă.

Citeste si: Sarbatoarea de 8 martie, dedicata romancei ucise la Rimini

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version