in

Asociație românească din Italia, felicitată de Ministerul Apărării Naționale: ”Propunem încheierea unui protocol”

”Cu mândrie publicăm documentul prin care Ministerul Apărării Naționale al României ne mulțumește pentru ceea ce noi am reușit să realizăm, și anume, construirea primului monument pentru comemorarea soldaților români morți în Primul Război Mondial în Italia.”, a scris Valentin Sînzianu, președintele asociației ”Răzeșii”.

Reamintim că la Montalto di Castro, în apropiere de Viterbo, asociația ”Răzeșii” a inaugurat în 25 martie, anul acesta, un monument în cinstea românilor care au luptat în Italia în primul război mondial. Este vorba de eroii români din trei regimente, Horia, Closca si Crisan, căzuți la datorie în Italia în 1918. Este singurul monument ridicat vreodată de străini pe teritoriul Italiei, spun realizatorii proiectului.

Printr-o scrisoare trimisă de Ministerul Apărării Naționale, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul, Nicolae Nasta, propune asociației Răzeșii încheierea unui protocol pentru realizarea altor asemenea monumente.

Iată scrisoarea:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primăria din Florența a anunțat dezvelirea unei plăci comemorative în memoria lui Alexandru Ioan Cuza: ”Are o semnificație deosebită”

Român de 37 de ani, capul unei rețele de traficanți din Brescia, arestat în Austria