in

A murit la Amatrice: Aurelia era în vacanţă cu familia, casa în care dormea a căzut într-o groapă imensă

Aurelia Dăogaru avea 36 de ani şi era din comuna Malu Mare, de lângă Craiova. Plecase de 12 ani în Italia. Era căsătorită de 13 ani cu italianul Fabio Graziani, care şi el a pierit în cutremur. Cei doi locuiau la Nettuno, lângă Roma şi veniseră să-şi petreacă vacanţa în localitatea Amatrice. Casa în care dormeau a căzut într-o groapă imensă, formată în urma cutremurului. Doar băieţelul lor de 10 ani, Alessandro a supravieţuit seismului puternic. Acesta a ieşit singur din ruine şi a cerut ajutor.

Mariana Voinea, mama Aureliei Dăogaru, spune că nepotul său este în prezent internat în spital.

Copilul s-a salvat. Ginerele şi fiica au murit practic în somn. Copilul dormea cu un prieten în altă cameră, şi mama lui e româncă. S-au salvat împreună, apoi a prins câinele. Au sărit de la cinci metri înălţime”, a povestit Mariana Voinea pentru News.ro.

Il Tempo povesteşte despre Alessandro Graziani şi despre un alt copil aflat în aceeaşi situaţie, salvat de la cutremur, dar rămas orfan. Alessandro şi Gabriele, 10 şi 8 ani. Cutremurul nu le-a luat viaţa. Ci mama şi tatăl. În cazul lui Gabriele, şi surioara. Două poveşti paralele, fiindcă seismul i-a condamnat pe amândoi la o viaţă fără părinţi tocmai la vârsta la care aveau mai multă nevoie de aceştia.

Gabriele Pedicone, de 8 ani, este din Roma. Stăteau la Casale, când casa în care dormea cu familia s-a prăbuşit peste ei. Şi l-a ucis pe tatăl Gianluca, recuperator de credite, pe mama Letizia Francis, profesoară, şi pe micuţa Martina, de 10 ani. El a reuşit să se elibereze de unul singur şi a început să meargă de unul singur în noapte, când totul în jurul lui era un vârtej de oameni care fugeau, de urlete şi prim ajutor. Până când l-a văzut un cunoscut, a înţeles cine este şi s-au ocupat de el. A venit să-l ia o rudă şi acum s-a întors la Roma, începând alături de o mătuşă, încet-încet, această viaţă care va fi diferită.

Alessandro Graziani, în schimb, are 10 ani. Blond, privire plină de viaţă, zâmbeşte din fotografii în călătoriile cu părinţii. Şi ei, din Nettuno, erau la Amatrice în vacanţă, în noaptea în care cutremurul le-a secerat vieţile. Tatăl Fabio, de 42 de ani, era topograf. Mama, Aurelia Dăogaru, era angajată în lumea voluntariatului, vicepreşedintă a asociaţiei Arvas.

Găsită de Associated Press, o mătuşă a mamei a descris familia drept «frumoasă şi liniştită» şi a amintit că obişnuiau să participe la Festivalul Spaghetti All’Amatriciana. Şi anul acesta, erau acolo pentru acesta. «După – aminteşte mătuşa – Aurelia s-ar fi dus în România pentru câteva zile». Un văr de-al femeii a subliniat pentru Mediafax că supravieţuirea micuţului Alessandro a fost «un miracol». Şi tocmai de la acest miracol va trebui acum să o ia de la capăt micuţul.


Au murit la Amatrice:

*A murit la Amatrice: Maricica Iosub plecase de 15 ani din Botoşani

*Printre românii care au murit la cutremur în Italia se află şi Emanuel, un băiețel de 11 ani

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matteo Salvini publică un video cu românii prinși la furat la Amatrice: ”RUȘINE. Par mai degrabă romi”

Chieti, român mort într-un bazin de colectare a apei, corpul găsit printre plante acvatice şi mâl