in

A murit la Amatrice: Elena Olaru muncea în Italia pentru nepotul său bolnav de leucemie

Elena Olaru, 67 de ani, originară din Asău, judeţul Bacău, a fost găsită fără viaţă la Amatrice. Din luna martie avea grijă de o bătrână de 96 de ani din localitate. În ultimii zece ani a lucrat numai în Italia, unde a îngrijit mai mulţi bătrâni.

Muncea de mai mulţi ani în localitatea Amatrice, trimiţând bani acasă pentru nepotul său, care suferă de o formă de leucemie.

Primarul comunei Asău, Constantin Rădulescu, a declarat: “Are o fată pe care a adoptat-o, cu ani în urmă, şi care s-a căsătorit – locuiesc toţii în Asău – şi care are un băieţel, despre care am înţeles că are leucemie. De asta se şi tot ducea în Italia, să strângă un bani, să facă faţă cu cheltuielile, cu analizele. Băieţelul nu are mai mult de cinci-şase ani”.

El a adăugat că soţul femeii este pensionar, după ce a lucrat ca miner, în apropierea comunei Asău.

“Sunt oameni gospodari, oameni cumsecade, dar uite că n-ai ce să mai faci, atunci când vine nenorocirea”, a afirmat primarul.

Edilul din Asău a povestit că majoritatea oamenilor din comună sunt plecați în străinătate, locurile de muncă fiind aproape inexistente în zonă.

“De la noi din comună mai sunt oameni plecaţi la muncă în străinătate. Femeile, în special, pleacă în Italia, în timp ce bărbaţii, în Anglia sau în Spania. Aici a fost centru minier, petrolişti, dar şi un combinat de prelucrare a lemnului, în vecinătate, în oraşul Comăneşti. Nu mai sunt locuri de muncă şi de bine nu pleacă nimeni. Oamenii nu mai au ce să facă aici, unde doar pot cheltui banii. Nici agricultură nu se poate face”, a mai declarat primarul Rădulescu.


Citește și:

A murit la Amatrice: Steluţa Novac a fost descoperită moartă în pat, cu cartea de identitate în mână

A murit la Amatrice: Aurelia era în vacanţă cu familia, casa în care dormea a căzut într-o groapă imensă

A murit la Amatrice: Maricica Iosub plecase de 15 ani din Botoşani

Printre românii care au murit la cutremur în Italia se află şi Emanuel, un băiețel de 11 ani

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Milano, băiat român de 13 ani înecat într-un canal. Amicii nu-şi pot explica cum de s-a putut întâmpla

Român de 50 de ani, lovit şi ucis de tren în gara din Parma