in

A murit la Amatrice: Violeta Moldovan strângea bani pentru casă. ”Păcat de tinereţea ei, era o persoană deosebită”

Violeta Moldovan, 37 de ani, din Bicaz-Chei şi-a pierdut viaţa în urma cutremurului la Amatrice. Trupul femeii a fost găsit chiar în primele ore după cutremur printre ruine, dar pentru identificare a fost nevoie ca sora ei să vină până la Amatrice, de la Roma, acolo unde lucrează.

„Sora ei, Ileana, a recunoscut-o acolo, în parcul unde erau depuse trupurile persoanelor decedate şi scoase dintre dărâmături. Păcat de tinereţea ei, era o persoană deosebită“, a spus Mihai Bîrsan, viceprimarul comunei Bicaz-Chei, citat de Adevărul.

Violeta era plecată de circa 10 ani în Italia unde avea grijă de o femeie în vârstă. Revenea periodic în satul natal, iar în ultimul timp îşi făcea planuri să-şi renoveze casa pe care o ridicase cu soţul ei. „Violeta mai are trei fraţi şi o soră. Tatăl avea o vărărie în sat, dar a murit, numai mama lor mai trăieşte. Violeta nu avea copii, dar se ştia că ar fi vrut să înfieze un băiat, un nepot de-al lor care învaţă la şcoala generală“, mai spune viceprimarul, vecin cu familia îndoliată.

Ultimele postări ale Violetei Moldovan pe contul său de facebook, sunt datate 10 şi 17 august, cu două, respectiv o săptămână înainte de noaptea fatidică în care centrul Peninsulei s-a zguduit la 6,2 pe scara Richter. Femeia apare în câteva ipostaze dintr-o vizită pe care a făcut-o la Pescara del Tronto, oraş afectat serios de cutremur ca şi Amatrice. „Ai grijă să nu cazi!“ şi „Vezi să nu cazi!“ sunt două din avertismentele pe care i le adresau femeii, două dintre cunoştinţele de pe reţeaua de socializare.


Citiți și:

Familie de români la Amatrice: ”Fiica mea de 28 de zile, salvată printr-un miracol”

A murit la Amatrice: Elena Olaru muncea în Italia pentru nepotul său bolnav de leucemie

A murit la Amatrice: Steluţa Novac a fost descoperită moartă în pat, cu cartea de identitate în mână

A murit la Amatrice: Aurelia era în vacanţă cu familia, casa în care dormea a căzut într-o groapă imensă

A murit la Amatrice: Maricica Iosub plecase de 15 ani din Botoşani

Printre românii care au murit la cutremur în Italia se află şi Emanuel, un băiețel de 11 ani

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cameron Diaz: curiozități legate de actriță, de la dietă la poveștile de iubire

Grav accident feroviar în Spania: 4 morți și zeci de răniți grav – VIDEO