Menu
in

Aglomerație în biserică, preot român din Italia AMENDAT pentru o adunare de Sfântul Nicolae. Primarul: „Am trimis poliția și carabinierii”

Patrica, adunare pentru sărbătoarea Sf. Nicolae: preot ortodox amendat de carabinierii chemați de primar.

Un preot ortodox român din Italia a fost amendat cu 400 de euro pentru o adunare în biserică. S-a întâmplat la biserica Sant’Anna din localitatea Patrica, provincia Frosinone.

Este un tânăr paroh român care, duminică 6 decembrie, a adunat zeci de compatrioți pentru a sărbători Sfântul Nicolae.

Carabinierii Companiei din Frosinone au intervenit, după ce primarul Lucio Fiordalisio a raportat modul în care au decurs evenimentele.

Iată ce a declarat, pentru Il Messaggero, primarul din Patrica, Lucio Fiordalisio. „Duminică la biserica Sant’Anna, urma să aibă loc sărbătoarea Sfântului Nicolae, care pentru religia ortodoxă română corespunde unui fel de Epifania (Bobotează) în timpul căreia se fac cadouri și se dau dulciuri. copiilor.

Adunarea fusese autorizată pentru aproximativ cincizeci de oameni, dar duminică am primit zeci de rapoarte de prezență excesivă la biserică de la cetățeni. Așadar, după multe rapoarte, am trimis atât poliția rutieră, cât și carabinierii Companiei din Frosinone la fața locului ».

«Din ceea ce mi-au spus – a adăugat Fiordalisio – erau aproximativ o sută de oameni prezenți în biserică, aproape dublu față de numărul permis.

Este adevărat că toată lumea avea o mască și se comporta într-un mod politicos, dar numărul mare al celor prezenți a creat aglomerare, încălcând astfel reglementările actuale privind lupta împotriva Coronavirusului.

Ne pare rău că preotul paroh a fost amendat, dar în aceste cazuri nu putem face excepții.

În calitate de primărie, facem multe lucruri pentru a sensibiliza cetățenii la respectarea legii prin utilizarea măștilor, spălându-și mâinile des și păstrând distanța și nu dorim ca un comportament inadecvat să creeze neplăceri cetățenilor și, mai presus de toate, infecții noi. Suntem deschiși la orice eveniment, dar cu respectarea regulilor ».

Și preotul paroh? Cum a primit amenda? „Îi pare rău pentru ce s-a întâmplat și își cere scuze comunității. Este adevărat că pentru ei se celebra o petrecere importantă – a concluzionat primarul din Patrica – dar regulile trebuie respectate. Vor putea continua să folosească biserica fără probleme, dar trebuie respectat numărul admiterilor permise ».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version