in

Agrigento, inscripţii contra românilor

Fraze rasiste împotriva românilor au fost scrise pe 4 februarie pe zidurile din centrul istoric din Agrigento, Sicilia. Este vorba de al treilea episod într- o lună. La începutul lui ianuarie, pe zidurile şi pe uşa cantinei Solidarietà, gestionată de Caritas, au apărut inscripţii similare, însoţite de svastici.

Potrivit cotidianului La Sicilia, pe timpul nopţii de 4 februarie au fost scrise câteva fraze rasiste împotriva africanilor şi românilor pe un zid dintr-o piaţă din plin centrul istoric al localităţii Agrigento. Este vorba de al treilea episod în mai puţin de o lună. În primele zile ale lui ianuarie au apărut inscripţii rasiste şi svastici pe obloanele cantinei Solidarietá, gestionată de Caritas, şi pe cele ale unei măcelării, gestionată de un extracomunitar. În zilele următoare alte inscripţii au fost găsite pe alte ziduri din oraş. Toate frazele, la fel ca în episoadele precedente, fuseseră scrise cu spray-uri cu vopsea de culoare neagră.

Vineri seară, pe 4 februarie, la faţa locului s-au dus agenţii de la Echipa mobilă şi investigatorii de la Digos de la Chestura din Agrigento, care au demarat anchetele.

La Agrigento tensiunea este ridicată, mai scrie La Sicilia. Faptul este grav prin acţiunea vandalică şi prin mesajul în sine. Asupra celor întâmplate în aceste ultime săptămâni la Agrigento a intervenit preşedintele asociaţiilor marocane din Sicilia, Soilib Driss, care a declarat: „Sunt foarte îngrijorat pentru inscripţiile rasiste împotriva comunităţii islamice locale. În ultimii 15 ani, adică de când s-a stabilit comunitatea în această zonă, nu au mai avut niciodată loc asemenea fapte. Necunoscuţi continuă să mânjească cu inscripţii jignitoare mai întâi obloanele unicei măcelării islamice din Agrigento şi a unei cantine pentru săraci, frecventată de mulţi musulmani, apoi au loc aceste ultime episoade. Este vorba de acte de vandalism de natură rasistă care nu au precedente în această zonă şi care mă tem că sunt o reacţie la faptele din Alexandria din Egip”. Rămâne de înţeles dacă este vorba de acte de vandalism propriu-zise, sau de cu totul altceva, ce ar putea fi legat de grupuri rasiste sau subversive de dreapta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Berlusconi trimis în judecată

Hoţ de cupru electrocutat mortal