in

Ajutoare pentru copiii sărmani din România, al treilea transport ARI

Asociaţia Românilor din Italia (ARI) a distribuit la mijlocul lunii august în judeţul Braşov, la un centru de minori din Codlea, un camion cu ajutoare destinate copiilor cu vârste între 6 şi 16 ani.

Au fost distribuite jucării, îmbrăcăminte, articole sportive, mingi de fotbal, echipament sportiv, încălţăminte, în greutate de aproximativ o tonă şi jumătate.

„Politica asociaţiei este de a distribui direct ajutoarele, dar aici, din păcate nu am putut să le dăm direct copiilor, pentru că, fiind un centru pentru minori, regulile sunt mai rigide. Le-am dat conducerii centrului şi am verificat împreună dacă bunurile donate sunt utile”, spune Eugen Terteleac, preşedintele ARI.

„Ne-am gândit să mergem la aceşti copii pentru că ştim situaţia acestor centre, de multe ori coboară sub demnitatea umană, lumea a treia şi deseori presa occidentală critică România pentru situaţia copiilor instituţionalizaţi. Autorităţile din România ar trebui să se ocupe 24 de ore din 24 de aceşti copii şi în general de toată populaţia săracă. Sărăcia nu intră în vacanţă.”

Preşedintele ARI spune că acţiunile de ajutorare vor continua. „Vrem să cunoaştem îndeaproape situaţia acestui centru, aşa că ne vom întoarce cu alte ajutoare până la sfârşitul anului, moment în care vom avea o întâlnire cu majoritatea copiilor din centru.

Până la sfârşitul anului intenţionăm să ducem două-trei transporturi cu ajutoare şi în câteva localităţi din sudul Moldovei. Acolo am identificat câteva localităţi unde este nevoie imediată de solidaritatea şi ajutorul nostru.”, a mai spus preşedintele ARI.

Ajutoare ARI pentru familii sărace din judeţul Vrancea

Acesta a fost al treilea transport cu ajutoare organizat de ARI în România, după cele din aprilie şi iunie.

Campania se numeşte „SOS România” şi a fost demarată iniţial pentru cei din zonele afectate de zăpezile din luna februarie. Ulterior zonele de intervenţie s-au extins.

„Peste tot este nevoie de ajutorul nostru. Îi invităm pe toţi cei care pot sprijini astfel de acţiuni să contribuie, după posibilităţi, la viitoarele acţiuni de caritate ale asociaţiei noastre”, încheie Eugen Terteleac.

Campania SOS România/ Terteleac: „Am trimis în Vrancea ajutoare în valoare de peste 10.000 de euro”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În România mai trăiesc doar 17 milioane de români / Rezultate recensământ

Muzeul Ţăranului Român, atracţie turistică recomandată de New York Times