in

Alessia, o adolescentă română extrem de talentată, are nevoie de ajutor pentru a-și continua cariera în tenis în Italia

Alessia, o adolescentă română talentată, are nevoie de ajutor pentru a-și continua cariera în tenis în Italia. Povestea Alessiei începe cu aproape 10 ani în urmă, când, aceasta descoperă pasiunea pentru tenis, pasiune insuflată chiar de către mama acesteia, care pentru o perioadă i-a fost și antrenor fetei.

De la vârsta fragedă de 6 ani, până în prezent, când Alessia are frumoasa vârsta de 15 ani a jucat tenis la diferite societăți și cluburi specializate în domeniu, deoarece își dorește foarte mult să progreseze și să facă performanță în acest sport.

Alessia, o adolescentă română talentată extrem de talentată la tenis

Primii 4 ani de antrenament au avut loc în cadrul unei societății aflate în localitatea Musile Di Piave, ca mai apoi, la vârsta de 10 ani, să fie transferată la Clubul de Tenis Barchessa (Treviso), moment care marchează începutul carierei în tenis a Alessiei, aceasta câștigând diverse turnee din zonă.

În prezent, de aproximativ 3 ani, Alessia se antrenează la un club de tenis din Treviso, numit Park Tennis Villorba. Clubul de Tenis se află la peste 40 de km de domiciliul fetei (San Donà di Piave).
Așadar vorbim de peste 80 de km de navetă, drum pe care părinții fetei sunt nevoiți să-l plătească. Atât naveta, benzina cât și costurile antrenamentelor săptămânale sau a turneelor din zonă.

Greutățile părinților

Mama Alessiei, Nadia, s-a deschis în fața noastră, spunându-ne o parte din povestea lor de viață, printre care și faptul că suferă de o boală neurodegenerativă: „Sufăr de Parkinson tânăr, de la vârsta de 25 ani și am o pensie de invaliditate de 300 euro pe lună, iar tatăl Alessiei, Andrea Landi are o pensie de 800 euro. Printre facturi, chirie, plus alte cheltuieli și datorii, cu greu ajungem la sfârșitul lunii.

Pentru antrenamentul Alessiei de 2 ori pe săptămână plătesc peste 200 de euro pe lună. Alessia și-ar fi dorit să se antreneze de 4 ori pe săptămână, însă noi ca părinți am fost obligați să o refuzăm din cauza cheltuielilor mari. Deocamdată doar în provincia Venezia avem posibilitatea să o ducem.”

De-a lungul anilor, Alessia a participat la diverse turnee în regiunea Veneto, la campionatul italian din Serramazzoni (Modena), în Milano, cât și la Verona în anul 2021. În anul 2022 Alessia a fost vice-campioană regională la singular, cât și pe echipe! Doar în ultimii 5 ani Alessia a câștigat peste 35 de trofee din victoriile sale!

Are nevoie de susținere financiară!

Alessia, în afară de școală, fiind în prezent elevă a Institutului „San Luigi” din San Donà di Piave, își dorește enorm de mult să poată continua să practice tenis. Acum este a treia categorie și ar vrea să o atingă pe cea de-a doua. Anul acesta a câștigat 2 turne foarte importante, unul la Spinea și al doilea la Scorzè.

Cele mai importante ar fi calificările BNL Roma (campionatul italian). Însă pentru a putea continua să se antreneze și să facă performanță în tenis, domeniu în care Alessia a demonstrat că este fantastic de bună și talentată, aceasta are nevoie de susținere financiară, de sponsori.
Oricine își dorește să o ajute, poate contacta direct familia acesteia la următoarele numere.

Mandea Nadia (mama) (+39) 3774268081.
Landi Andrea (tatăl) (+39) 338 3359467.


articol scris de Irina Gavriluț.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]
Cât de mult trebuie să câștigi în Italia

Cât de mult trebuie să câștigi pentru a trăi bine în Italia. Acești bani aduc fericirea

bărbat orb recapătă vederea ochi

Italia, un bărbat orb și-a recapătă vederea la un ochi, procedură medicală revoluționară: ”Ca și cum te-ai naște din nou”