in

Alianţa Românilor, un inginer și un avocat, candidați la alegerile locale din Verona și Padova

În contextul alegerilor locale din data de 11 Iunie 2017, Alianţa Românilor propune şi susţine în campania electorală  doi candidaţi: Ioana Negoiţă, candidat la postul de consilier comunal pentru  primăria din Verona, pe lista ”PD – Orietta Salemi”  şi Andrei Cosoi, candidat pentru postul de consilier local al primăriei din Padova pe lista civică ”Area Civică Giordani Sindaco”.

Este de remarcat faptul că Ioana şi Andrei au în vedere impunerea unor valori, convingeri şi modele de comportament la nivelul întregii societăţi, sunt români cu o poveste de viaţă demnă de urmat, se implică în problemele comunităţii din care fac parte şi astfel ne-am creat un scop comun.

Ştim cu toţii, în viaţă politică a unei societăţi democratice nu-şi pot găsi locul decât aceia care vor şi care sunt capabili să exercite în mod creator puterea cucerită. Paşii vizibili făcuţi de aceştia arată că persuasiunea politică este rezultatul activităţii profesioniste.

Despre obiectivele lor vă lăsăm să citiţi în prezentarea personală.

(Loredana Diana Teodorescu – AR)


«Sufletul pentru comunitate»

«Vă provoc să mă cunoaşteţi: mă numesc  Ioana Negoiţă, am 36 de ani, de profesie inginer alimentar, de origine din Ploieşti – România, absolventă a  facultăţii de Ingineria Mediului şi Biotehnologie a Universităţii Valahia din Tîrgovişte.

Cochetez  cu politica încă din perioada studenţiei fiind invitată să particip la numeroase activităţi locale, strângeri de fonduri şi acţiuni caritabile care mi-au pătruns în suflet şi m-au ajutat să mă dezvolt exact aşa cum mi-am propus.

Italia m-a adoptat în anul 2005 când am ales să-mi urmez  familia, la 24 de ani eram pregătită să înfrunt orice obstacol  pentru a-mi construi un viitor mai bun, iată că în 2017 am devenit cetăţean cu acte în regulă.

Mi-am echivalat studiile la Ministerul Justiţiei din Roma iar ca să mă susţin financiar am început să lucrez ca baby sitter, apoi m-am angajat ca asistent medical într-un cabinet de stomatologie şi de aici am ajuns în anul 2008 să lucrez în cadrul CRAL Verona,  ocupându-mă de activităţi ce aparţin domeniului culturii, turismului şi sportului.

Mă declar ataşată sentimental de oraşul Verona, aici mi-am întemeiat familia mea alături de Giovanni, soţul meu şi tatăl fetiţei noastre Anna.

În mintea voastră se vor naşte întrebări pornind de la implicarea mea în politică, candidatura în funcţia de consilier pe lista PD pentru Orietta Salemi alături de consilierul în funcţie Damiano Fermo. Am ocazia acum să mulţumesc public şi organizaţiei Alianţa Românilor condusă în Verona de domnul Marius Dogaru, pentru susţinere şi să menţionez că am fost şi voi fi, indiferent de rezultatul alegerilor din dată de 11 Iunie, aproape de locuitorii Veronei şi de comunitatea de români.

De ce au toţi oamenii ăştia încredere în mine? Pentru că le-am demostrat că pot şi mai ales că vreau.

Îmi doresc să urmez acelaşi curs firesc al lucrurilor prin implicare şi devotament faţă de problemele societăţii, să ajut la finalizarea proiectului de deschidere a unui Oficiu Consular Român în Verona, proiect la care lucrez de 2 ani de zile prin cooptarea firmelor româneşti, o activitate care mi-a adus  satisfacţia de a depăşi în cifre ceea ce mi-am propus  şi să mă dedic cu aceeaşi pasiune comunităţii din care fac parte cu mândrie.

Între noi fie vorba, nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi dar dacă încerci şi faci ceva concret lucrurile merg în direcţia bună. Aici am nevoie şi de voi, vă invit la vot , să facem lucrurile să funcţioneze!»

Ioana Negoiță, candidată la Verona


«Trebuie să ne implicăm»

«Mă numesc Andrei Cosoi, am 30 de ani şi am emigrat în Italia la vârstă de 17 ani, un adolescent ambiţios ar spune apropiaţii mei, care la scurt timp a urmat cursurile facultăţii de Drept din Padova şi astfel am ajuns să practic meseria de avocat. N-a fost uşor deloc doar că perseverenţa şi voinţa m-au purtat exact acolo unde mi-am propus.

Am mai bifat ceva pe lista realizărilor personale, din pasiune pentru fotbal am antrenat timp de 8 ani de zile juniori, viitoare valori ale fotbalului în Italia.

Cu toţii putem să confirmăm că integrarea românilor în societatea ţării gazdă a ajuns la o etapă matură şi pentru a continua acest itinerariu eu  am ales să mă implic politic în administraţia locală.

Comunitatea noastră este stabilită în Italia de mai bine de 15 ani, când spun comunitate mă refer şi la românii născuţi în Basarabia, este necesar să construim o voce comună deoarece vorbim aceeaşi limba şi avem interesul comun de a înfruntă procesul de asimilare.

Candidatura mea nu ar fi ceva inedit, cu ceva timp în urmă comunitatea românească a avut un consilier în Padova, doamna avocat Nona Evghenie ale cărei acţiuni au creat o imagine frumoasă şi trainică. Programul politic pe care îl propun are intenţia de a întări raportul dintre administraţia locală şi comunitatea pe care o reprezint, cu alte cuvinte voi duce mai departe muncă semenilor.

Vreau să construiesc alăturându-mă unei echipe puternice şi din acest motiva am ales ‘’ Area Civică Giordani Sindaco’’ într-un scop comun, luptăm pentru ridicarea nivelului de trai şi gestionarea sustenabilă şi echitabilă a bunurilor publice. M-am alăturat, în tot acest demers,  organizaţiei Alianţa Românilor şi cu acest prilej mulţumesc colegilor pentru accept, încredere şi susţinere.

Putem să trăim decent şi să ne bucurăm de viaţă cu toţii, trebuie doar să ne implicăm, românii au dreptul la vot şi pe această cale îi invit să-l exercite!»

Andrei Cosoi, candidat la Padova

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Caserta, român de 26 de ani, încearcă să fure cupru din cabina Enel și moare electrocutat

33 de milioane de italieni nu au citit nicio carte, predomină în Sud în procent uriaș