in

Alături de alegători: Consulul general de la Milano a stat 2 ore la rând ca să voteze

Al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui României, din data de 16 noiembrie 2014, organizat la sediul Consulatului General al României la Milano s-a încheiat fără incidente, scrie pe site-ul oficial.

Procesul de vot s-a desfășurat în bune condiții, organizarea și efortul deosebit al personalului oficiului consular a permis tuturor cetățenilor români să voteze așa cum s-a întâmplat și în primul tur. Numărul total de alegători în primul tur a fost de aproximativ 2800 cetățeni, iar în al doilea tur acesta s-a ridicat la aproximativ 5400 de cetățeni.

Consulul general George Bologan și personalul de suport din MAE s-au aflat în mijlocul cetățenilor români asigurând fluxul acestora și oferind informațiile necesare, precum și în unele cazuri informații consulare.

Consulul general a stat în rând cu alegătorii timp de două ore pentru a-și exercita dreptul de vot, fapt care a contribuit la detensionarea stării de spirit și a stabilirii unui climat civilizat de dialog.

Buna desfășurare a procesului electoral s-a datorat în mare parte și comunicării dintre oficiul consular și autoritățile italiene precum și a măsurilor suplimentare luate pentru a veni în sprijinul cetățenilor români prezenți.

Consulatul General mulțumește pentru colaborarea și sprijinul primit Prefecturii Milano, Primăriei, Poliției Locale, Poliției de Stat și Gărzii Financiare, presei de limba română, voluntarilor din comunitate și unităților de cult.

Ambasadoarea de la Roma, SANTA SUBITO!

Scrisoare către cei doi preşedinţi ai României: „Cerem demiterea Ambasadoarei României în Italia, Dana Constantinescu”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Voluntariatul silențios din comunitate: Din Italia către România, cu un camion al Crucii Roşii

Români împotriva românilor